Főoldal » Autó » Biztonság

Biztonság
Aktív guminyomás-mérő PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2013. január 29. kedd, 12:46

Utólagosan beszerelhető aktív guminyomás-mérő

Tovább »
 
Téli autós felszerelések PDF Nyomtatás E-mail
Írta: O.E.   
2012. december 18. kedd, 00:00

A téli hónapokban könnyen bajba kerülhetünk, ha az autónk nem rendelkezik azokkal az alapvető felszereléssel, amelyre baj (vagy keményebb hideg) esetén szükség lehet.

Tovább »
 
A töréstesztek atyja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Miklós   
2012. április 20. péntek, 00:00

Barényi Béla nevéhez fűződik a nem deformálódó utastér, a biztonsági fejtámla, a gyűrődési zóna, kétkörös hidraulikus fékrendszer, az ABS, az ütközés hatására kinyíló légzsákok, az övfeszítő és az elhajló kormányoszlop, amelyek mind az autóban utazók életét voltak hivatottak védeni. A neves mérnök és feltaláló egész pályafutását az autók biztonságosabbá tételének szentelte, és munkája a mai napig milliók életét menti meg évről évre.

Tovább »
 
Anyagi segítség a bajba jutott autósnak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2011. november 04. péntek, 10:00

Autólopás, totálkár? Rosszul csengő szavak. Mi a megoldás?

Tovább »
 
Négy tenyérnyi biztonság PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2011. október 24. hétfő, 11:00

Találós kérdés: mi a személyautók legfontosabb tartozéka? Sokan sajnos csak többedik próbálkozásra, a hifi, a napfénytető, vagy a gallytörő után eszmélnek a helyes válaszra: igen, a gumiabroncs! Gumiabroncs nélkül nincs mai értelemben vett szabadság, járhatnánk mindnyájan vaskerekeken, vonaton.

Tovább »
 
Vissza a pótkereket minden autóba! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2011. szeptember 30. péntek, 14:27

A pótkerék csaknem egyidős az autózással. Őseink nagyon hamar belátták, a kerék kulcsfontosságú szerepet tölt be autónk mobilitásának megőrzésében. A kerék meghibásodása esetén marad a séta.

Tovább »
 
A nyári közlekedés is rejthet veszélyeket! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: ÁAK Zrt.   
2011. június 22. szerda, 08:55

A magyarországi autópályákon a nyári hónapokban a legnagyobb a forgalom. Bár ebben az időszakban nincs tanítás az iskolákban, és a napi rendszerességgel munkába járók száma is kisebb, de jelentős az idegenforgalmi, pihenési céllal történő utazás. A nyári főszezonban fokozottan kell figyelni az utakon, és tanácsos több speciális szabályt is betartani.

Tovább »
 
Jelölés, mint a biztonság záloga PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2012. július 11. szerda, 00:00

Jelölés, ami szükség esetén látszik, bizonyítja az eredetet, vagy utal a tulajra.

Tovább »
 
Életet menthet majd a Ford B-Max? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ford   
2012. február 15. szerda, 10:13

Az Európában a Ford B-Max-ban bemutatkozó Vészhelyzeti Asszisztenssel kiegészített SYNC rendszer baleset esetén Európa-szerte automatikusan kapcsolatot teremt a mentőszolgálatokkal, meggyorsítva a segítség helyszínre érkezését olyan körülmények között, amikor minden percen életek múlhatnak.

Tovább »
 
Gondolatok a nappali menetjelzőről (DRL, RL) PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2011. október 27. csütörtök, 09:00

Látni és látszani, a közlekedés alapelve. Az ember mozgás közben az érzékszerveire hagyatkozhat. Lassú séta közben az összes érzékszervünket késlekedés nélkül használhatjuk. Nézhetünk, hallhatunk, szagolhatunk, tapinthatunk, s ha mondjuk, eperföldön visz keresztül romantikus utunk akár ízlelhetünk is.

Tovább »
 
Húsz éve a biztonságért. Sajtóinformáció PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Continental Hungaria Kft   
2011. szeptember 30. péntek, 15:41

A Continental AG gumiabroncs divíziójának magyarországi leányvállalata két évtizede a piac meghatározó szereplője idén ünnepli 20 éves jubileumát a Continental Hungaria Kft.

Tovább »
 
A jobboldali közlekedés 70 éves Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2011. július 04. hétfő, 10:19

Hetven éve, 1941. július 6-án új közlekedési rend lépett életbe Magyarországon: bevezették a jobboldali közlekedést.

Tovább »
 
Szezonális gumi-csere PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám - Kacsó Dániel (Continental)   
2011. március 24. csütörtök, 12:36

Itt a tavasz, megérkezett. Nagy valószínűséggel hó már csak ősszel várható, és mínuszok is egyre kevésbé. Ahogy a hótaposónkat és bakancsunkat is félre tesszük a következő téli szezonra, úgy kell eljárnunk autógumijaink esetében is.

Tovább »
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2011.10.15.
Kép

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája...   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Heidi Klum újra is újra bebizonyítja a világnak, hogy a modellkarrier összeegyeztethető az anyasággal. Sőt, a Victoria Secret legszebb...   Tovább »
2012.04.16.
Kép

A zord éghajlatú skót felföld számos karakteres férfit adott a világnak: gondoljunk csak Sean Connery-re, Rod Stewartra, Ewan McGregorra vagy...   Tovább »
2014.02.20.
Kép

Kurt Cobain, a punk rock valaha élt legnagyobb királya 47 éves lenne, ha 27 éves korában nem dördül el az a végzetes puskalövés, amely...   Tovább »