Főoldal » Egészség

Egészség
Osteoporosis, a néma járvány PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Miklós   
2011. március 30. szerda, 10:23

Az osteoporosis olyan népbetegség, amely 50 év felett megközelítőleg 600.000 n őt és 300.000 férfit érint hazánkban, és ha nem kezeljük, súlyos, visszafordíthatatlan panaszokat okozhat.

Tovább »
 
Tai Chi: a hosszú élet titka PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2011. március 14. hétfő, 11:03

A Tai Chi Chuan ősi harcművészeti stílus, amely a külső szemlélő számára inkább valamilyen lágy, könnyed, kifinomult táncnak tűnhet.

Tovább »
 
Cseppben tenger PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám - Deák Kriszta   
2011. február 21. hétfő, 00:00

A Bach-virágterápia nagyszerűsége abban rejlik, hogy nem pusztán a tünetet, hanem az egész embert kezeli, és noha a tudományos elfogadottság még várat magára, egyre több orvos és természetgyógyász alkalmazza széles körben a virágokból nyert gyógyító esszenciákat.


Tovább »
 
Japán banán-diéta PDF Nyomtatás E-mail
Írta: L.Á.   
2011. február 17. csütörtök, 17:50

Nem mintha a japánoknak szükségük lenne fogyókúrára, mégis tőlük ered ez az igen nagy népszerűségnek örvendő diéta, amely segítségével rövid idő alatt leadhatunk néhány kilót, és még koplalnunk sem kell.

Tovább »
 
Dukan diéta PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2011. február 16. szerda, 12:00

A Franciaországból származó, egyre szélesebb körben ismert és kedvelt Dukan-diéta segítségével 20-30-40 kilós feleslegektől is egészségesen és viszonylag rövid idő alatt szabadulnak meg az emberek.

Tovább »
 
Természetes altatók PDF Nyomtatás E-mail
Írta: L.Á.   
2011. január 31. hétfő, 08:08

A mai rohanó, túlhajszolt világban egyre többen szenvednek álmatlanságban, ami hosszú távon garantáltan kimerültséghez, koordinációs zavarokhoz, depresszióhoz, és más egészségügyi problémákhoz vezet. A megoldás kulcsa azonban nem a gyógyszerekben, hanem a természetes szerekben rejlik.

Tovább »
 
Csalán, a súlycsökkentő PDF Nyomtatás E-mail
Írta: A.A.   
2011. március 26. szombat, 00:00

Teaként elkészítve illatos, UV-zöld színű italt nyerünk belőle, amely felüdít, felfrissít, megszépíti a bőrünket és a hajunkat, valamint segít eltávolítani a szervezetünkből a felesleges vizet és ezáltal csökkenteni a súlyunkat.

Tovább »
 
Legyen baba-biztos a lakás! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. március 13. vasárnap, 00:00

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a baba vagy a kisebb-nagyobb gyermekek biztonsága az otthonainkban. A szülők elsődleges feladata, hogy felmérjék a lehetséges veszélyforrásokat, és mielőbb elhárítsák azokat.

Tovább »
 
Számítógépes munka és hátfájás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Miklós - dr. Pásztor Éva   
2011. február 20. vasárnap, 23:42

Míg a hátfájás néhány évtizede még az idősek "betegsége" volt, ma már nagyobb számmal fordulnak fiatalok orvoshoz hát- és nyakfájós panaszaikkal, mint a nyugdíjasok. Az ok: a számítógép előtt végzett több órás ülő munka, amely során az izomzat befeszül, "beáll", és ha nem teszünk a lazítás érdekében valamit, néhány napon belül jó eséllyel fejfájásunk, makacs hátfájásunk lesz, szélsőséges esetben pedig a nyakunkat is alig tudjuk elfordítani.


Tovább »
 
Magas vérnyomás ellen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Miklós   
2011. február 17. csütörtök, 13:48

A magas vérnyomás ma már népbetegségnek számít, pedig a betegség kialakulásában szerepet játszó un. rizikótényezők életmódváltással jelentős mértékben csökkenthetők.


Tovább »
 
Influenza ellen: teendők és gyógymódok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: L.Á.   
2011. február 09. szerda, 10:20

A híradó rendre a H1N1 vírussal riogatja a lakosságot, hogy fogyjanak a bőséges bevételt hozó oltóanyagok, amiről már tavaly épp ők adták hírül, hogy semmit sem érnek a folytonosan mutálódó és épp ezért megfoghatatlan vírusok ellen. Később híre ment, hogy hatásuk nemhogy segítene az embereken, de kifejezetten ártalmas, ugyanis hosszú távon idegrendszeri és immunrendszeri zavarokat okozhatnak.

Tovább »
 
Influenzás a baba PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Leidecker Ágnes   
2011. január 28. péntek, 01:00

A babák első két-három életévében gyakoriak az influenzás megbetegedések, gyakran egymást érik az orrfolyós, köhécselős időszakok. Megijedni nem szabad, hisz ez nem komoly betegség, azonban minden esetben körültekintően kell eljárnunk, hogy a kicsi minél előbb újra egészséges legyen.


Tovább »
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 4
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.10.06.
Kép

Heidi Klum újra is újra bebizonyítja a világnak, hogy a modellkarrier összeegyeztethető az anyasággal. Sőt, a Victoria Secret legszebb...   Tovább »
2011.02.17.
Kép

Február 18-án ünnepli születésnapját John Travolta, Hollywood nagy visszatérője, akinek nemrégiben született meg harmadik gyermeke,...   Tovább »
2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2010.10.15.
Kép

Alig múlt húsz éves, nevét mégis az egész világ ismeri, és több rajongót tudhat maga mögött, mint a régi idők felpolcolt mellű,...   Tovább »