Főoldal » Magazin » Otthon » Kert

Kert
Kóla-, fenyő- és gyümölcsillatú muskátlifajták PDF Nyomtatás E-mail
Írta: decens.hu   
2013. május 01. szerda, 00:00

A több évszázados múltra visszatekintő és napjainkban is intenzíven zajló nemesítésnek köszönhetően számos olyan muskátlifajta is gazdagítja a kínálatot, amely a hagyományos fajtacsoportok keretein túlmutat... az egyes csoportok között már átmenetet képez, vagy már-már annyira különleges, hogy az avatatlan szem ránézésre nem is lát semmi hasonlóságot "a" muskátlival.

Tovább »
 
Hunyor, avagy a havasi rózsa PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2013. március 16. szombat, 00:00

A régi világban úgy tartották, hogy a rossz szellemeket egyetlen virággal, az erdők misztikus homályában növő hunyorral lehet elűzni, ezért aki csak tehette, a sötét, téli hónapokban szakajtott belőle, vagy a portája mellé ültette.

Tovább »
 
Őszirózsa, a kert üde színfoltja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2012. október 24. szerda, 00:00

Az őszirózsát nem nehéz megtalálni az egyre kopaszabbá váló, őszi kertekben, hiszen hatalmas, dús dombocskákba nőve évről-évre kivirágzik, és rózsaszín, lila, valamint fehér apró virágokkal hívja fel a figyelmet magára.

Tovább »
 
Kukacvirág, a bájos PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. május 29. kedd, 00:00

A porcsinrózsaként és kővirágként is ismert kukacvirág (Portulaca grandiflora) az egyik legvidámabb hangulatú, napkedvelő sziklakerti növény.

Tovább »
 
Honda HRX 476 Fűnyíró bemutató PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aszódi Ádám   
2012. május 06. vasárnap, 07:00

Sokféle kisgépet kapni a piacon. Azonos feladatra kiképzéstől, minőségtől függően, akár többszörös szorzó is lehet az áruk között. S mi van mögötte? Megéri? Lássuk!

Tovább »
 
Tavaszi virágdivat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2012. március 20. kedd, 09:29

A tavasz királynői természetesem idén is a hagymások: a tulipán, a jácint és a nárcisz. A legújabb divatú csokrokban számos szín érvényesül, de akadnak olyan kompozíciók is, amelyek egyetlen szín köré csoportosulnak. Ez főleg a sárga és a rózsaszín, amelyet a fehér és a zöld árnyalatai emelnek ki.

Tovább »
 
Téltemető, a vidám sárga kis virág PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2013. március 24. vasárnap, 00:00

Előbukkantak az avarból, a mulcsból és az ébredező fűszálak közül az apró, sárga virágok, amelyet - bár nem ez a magyar neve -, sokan csak winterling-ként emlegetnek. S bár ma reggel -4 fokra ébredtünk, a téltemetők megjelenése azt jelenti, nincs már messze a tavasz.

Tovább »
 
Hóvirág, a tavasz első hírnöke PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2013. március 11. hétfő, 00:00

Bár még messze van az igazi tavasz, az első meleg napsugarak előcsalogatták a hóvirágokat, amelyek egyes helyeken hófehér szőnyegként borítják az erdős részeket, vagy a kiskerteket, és azt hirdetik: vége van a télnek!

Tovább »
 
Csillagfürt, a káprázatos PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ordódy Eszter   
2012. június 20. szerda, 00:00

A kertek egyik legfeltűnőbb, így méltán egyik legkedveltebb növénye a jelenleg is virító csillagfürt (Lupinus), amelynek virágairól úgy tartják, farkas lábnyomokra hasonlítanak...

Tovább »
 
Fűszerkert a ház körül PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Juhani Nagy János, MTI   
2012. május 17. csütörtök, 00:00

A legkiválóbb élelem sem az igazi megfelelő fűszerezés nélkül. Ám nemcsak a fűszerszámok étrendünkbe illő felhasználása, hanem termesztésük is hasznos tudomány, amit akár egy parányi kertben is gyakorolhatunk.

Tovább »
 
Crocus, a Kárpát-medence virága PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. március 26. hétfő, 12:21

Végérvényesen beköszöntött a tavasz, és a kerteket ellepték a különféle színekben pompázó Crocus-telepek, s noha a növényen igazi szárlevelek nem találhatók, kövér, hosszúkás, vidám virágszirmai tökéletesen ellensúlyozzák a szerény tőlevelek puritánságát.

Tovább »
 
Csodás japán sziklakertek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. március 19. hétfő, 00:00

Hazánkban is egyre-másra hódítanak a japán mintára megépített, selymes homokkal vagy finom kaviccsal díszített kertek. Roppant mutatósak, ráadásul helyszűke esetén akár a teraszon is könnyen kialakíthatóak.

Tovább »
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.10.15.
Kép

Alig múlt húsz éves, nevét mégis az egész világ ismeri, és több rajongót tudhat maga mögött, mint a régi idők felpolcolt mellű,...   Tovább »
2013.03.16.
Kép

Életemben először a hangját hallottam. Tizenéves lehettem, és egy kalózos filmet néztem otthon, a tévében. A főszereplőnek olyan...   Tovább »
2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2012.06.27.
Kép

Nyáron ünnepli a 77. születésnapját Donald Sutherland, akit a nagyközönség annak idején A Piszkos tizenkettő, majd a Kelly hősei című ...   Tovább »