Főoldal » Magazin » Hobbi » Saját kezűleg

Saját kezűleg
Gobelinezzünk! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. november 11. péntek, 00:00

Kislánykoromban – rám nem jellemző némasággal - képes voltam órákon át nagymamáim serény kezeit csodálni, amint gondosan maguk elé terített gobelinjeiket, keresztszemes párnáikat és terítőiket varrták.

Tovább »
 
Ajtódísz papír virágokkal PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Paperandribbons   
2011. május 07. szombat, 10:00

A feng shui elvei szerint: amilyen a házunk bejárata, olyan az emberekkel és a külvilággal való kapcsolatunk. Tegyük hát virágzóvá kapcsolatainkat egy saját készítésű, papírvirágokkal és pillangókkal díszített, egész évben színpompás koszorúval!

Tovább »
 
Nemez ékszerek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. február 28. hétfő, 13:00

A házilag készített nemez ékszerek simogatóan puhák, melegséget árasztanak, és tükrözik készítőjük kreativitását. Egy cseppnyi lelkesedéssel különféle színű és formájú kollekciókat készíthetünk magunknak gyermekeinkkel, akik különösen szívesen viselnek természetes anyagokból készült láncokat és karkötőket.

Tovább »
 
Szíves ajándékok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. február 13. vasárnap, 11:23

Már csak egy nap van a szerelmesek ünnepéig, Bálint-napig, ezért néhány perc alatt elkészíthető, szívhez-szóló, apró ajándékokat szeretnénk bemutatni, amelyet mindenki el tud készíteni, még az is, aki évtizedek óta nem vett sem tűt, sem cérnát a kezébe.


Tovább »
 
Gomb virágok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Beki Lambert   
2011. február 04. péntek, 16:25

A virágok jó kedvre derítenek minket, és vidámabbá, színesebbé teszik a ruhatárunkat, talán ezért is kedveli őket annyi nő, lány és még a legkisebb gyerekek is.


Tovább »
 
Szappankészítés - otthon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2010. október 21. csütörtök, 20:39

Szappant készíteni mindenki tud - legalábbis, az, akiben megvan a kellő lelkesedés, hogy nekiálljon megálmodni a saját tervezésű, egyedi színű és illatú szappankollekcióját.

Tovább »
 
Szecessziós ládika és art deco doboz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Cser Kiadó   
2011. október 13. csütörtök, 17:51

A szalvétatechnikának töretlen a népszerűsége, mivel ezzel a technikával könnyen és egyszerűen díszíthetünk kölönféle tárgyakat, lakásdíszeket és ajándékokat. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan készül a képen látható szecessziós ládika és art deco doboz, amelyeket akár a lassan közelgő Karácsonyra is bespájzolhatunk, hiszen bárki kapja majd meglepetésként, egész biztosan örülni fog nekik.

Tovább »
 
Játékok és díszek - dekorgumiból PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Cser Kiadó   
2011. május 02. hétfő, 00:00

A dekorgumi nagyon sokoldalúan felhasználható alapanyag. Széles színválasztékban kapható, rugalmas, strapabíró, akár ollóval is könnyen elvágható.

Tovább »
 
Só-liszt gyurma figurák PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. február 18. péntek, 00:38

Akinek gyereke van, pontosan tudja, milyen jó dolog olyan kreatív játékot kieszelni, amit a kicsivel együtt csinálhatunk otthon, és aminek kézzel fogható eredménye születik, amelyben aztán sokáig gyönyörködhetünk, vagy épp elajándékozhatjuk a nagyszülőknek.

Tovább »
 
Vidám könyvjelzők PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. február 09. szerda, 12:32

A gombról már korábban is bebizonyosodott, hogy remek hobbikellék: segítségével ugyanis számtalan kedves ajándékot készíthetünk szeretteinknek saját kezűleg: szülinapokra, névnapokra, anyák napjára, a közelgő Bálint-napra, vagy csak úgy, mert bohókás, és még hasznos is.

Tovább »
 
Filcből varrtuk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Leidecker Ági   
2011. január 26. szerda, 11:53

A filc hálás anyag: nagyon könnyű vele bánni: vágni, varrni, ragasztani és formázni, ezért gyerekek és kezdők kezébe is bátran adhatjuk, hogy zsebkendő tartó tokokat készítsenek belőle.


Tovább »
 
Kavicsfestés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Pásztor Éva   
2010. október 18. hétfő, 15:18

Napi sétáink során lépten-nyomon találhatunk festésre alkalmas köveket az út mentén, amelyeket otthon aztán kedvünk szerint dekorálhatunk. Gyűjtsünk össze egy kisebb gyerek vödörnyit belőlük, igyekezve, hogy a kavicsok felülete lapos, és lehetőleg egy színű legyen.

Tovább »
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 2
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2014.02.20.
Kép

Kurt Cobain, a punk rock valaha élt legnagyobb királya 47 éves lenne, ha 27 éves korában nem dördül el az a végzetes puskalövés, amely...   Tovább »
2011.04.29.
Kép

Uma Thurman, Tarantino harcos istennője, a Ponyvaregény ikonja, az egykori modell, két gyermekes családanya és A-kategóriás szupersztár ma...   Tovább »
2011.04.26.
Kép

Első televíziós fellépése óta - nem véletlenül - Freddie Mercuryhez hasonlítják elementáris erősségű, kristálytiszta hangját. Tabáni...   Tovább »
2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2011.10.20.
Kép

Ki hinné, hogy a csodálatos Monica már 47 éves? Az olasz lány modellként kezdte, majd színészi pályára lépett, így ismerhette meg a...   Tovább »