A Hyundai nyilvánosságra hozta az első képet az i.oniq tanulmányautóról PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Hyundai   
2012. március 02. péntek, 14:57

A Hyundai a mai napon nyilvánosságra hozta az első képet új i.oniq tanulmányautójáról; arról a koncepciójárműről, amely új technológiákat és újszerű formatervet felvonultatva betekintést enged a vállalat jövőbe tekintő gondolatmenetébe.


  • Az új koncepcióautó még ebben a hónapban, a Genfi Autószalonon mutatkozik be
  • Inspiráló formaterve és innovatív hajtáslánca a kiállítás sztárjává teszi az i.oniq tanulmányt
  • A Hyundai „New Thinking” filozófiájának eddigi legerőteljesebb demonstrációja

Az i.oniq egy elektromos üzemű, sportos ferdehátú, amelyet hatótávolság-növelő benzinmotorral szereltek fel. A Hyundai formatervezőinek és mérnökeinek legfrissebb gondolatait tükrözni hivatott i.oniq a vállalat folyékony szobrászat formanyelvét fejleszti tovább, futurisztikus hajtásláncával pedig merész módon vezeti fel a „New Possibilities” jelmondatban megfogalmazott új lehetőségeket.

A Hyundai dizájnerei dinamikus arányokat alkotva hozták létre az i.oniq esztétikus és funkcionális karosszériaformáját. A formaterv kecses, finom karaktervonalakat elegyít izmos felületekkel; ennek köszönhetően az autó külső, valamint belső kidolgozásában prémium és sportos értékek egyaránt tetten érhetők. Az i.oniq takarékosságát és a benne rejlő fejlett technológiai megoldásokat olyan további formai jegyek juttatják érvényre, mint a magasra emelt tető, vagy a LED-fényszórók.

A 4,4 méteres i.oniq vezetőcentrikus utastere négy felnőtt számára biztosít kényelmes helyet. A vezetői interfészben és a kezelőfelületeken alkalmazott modern berendezések a fogyasztói elektronikai technológiák jelenlegi és jövőbeli élvonalát tükrözik. A jármű utasterének társalgókat idéző kialakítása optimális kényelmet hivatott biztosítani, a mindenütt megtalálható, plasztikus felületeket hangszerek ihlették, és pozitív kontrasztot teremtenek a vezető sportközpontú területével.

Az i.oniq koncepcióautó innovatív hajtáslánca kiválóan példázza a Hyundai tiszta technológiák iránti elkötelezettségét. Az egyliteres, háromhengeres benzinmotor egy generátoron keresztül kapcsolódik a lítium-ion akkumulátorok által táplált, 109 lóerős villanymotorhoz. Az i.oniq tisztán elektromos üzemben egy feltöltéssel 120 kilométert képes megtenni, míg ha a benzinmotor is besegít, a hatótávolság akár 700 kilométerre nő, miközben az átlagos CO2-kibocsátás mindössze 45 g/km!

„Az i.oniq koncepció azért született, hogy kifejezésre juttassa a Hyundai márkát átjáró új gondolkodásmódot. Merész külső és belső formaterve arra inspirál, hogy számba vegyük az autóipar előtt rejlő lehetőségeket, míg az autóban bemutatott hajtáslánc a nem túl távoli jövő járműveinek hajtására alkalmas egyik alternatívát vonultatja fel, mégpedig prémium minőségű csomagban tálalva” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.

A Hyundai i.oniq koncepcióautót a Hyundai sajtótájékoztatóján: a 2012. évi Genfi Autószalonon, március 6. reggel 9.45 órakor leplezik le a közönség előtt.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.10.06.
Kép

Simon Bakerrel hetente találkozhatunk a képernyőn. De vigyázat! A mentalista természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik! Nem mindegy ...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2011.10.15.
Kép

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája...   Tovább »
2012.04.16.
Kép

A zord éghajlatú skót felföld számos karakteres férfit adott a világnak: gondoljunk csak Sean Connery-re, Rod Stewartra, Ewan McGregorra vagy...   Tovább »
2012.06.25.
Kép

Paul Bettany a világ egyik legfelkapottabb angol színésze, aki bebizonyította, hogy nem csak a prózai szerepekben tud kiemelkedő produkciót...   Tovább »