Mi legyen a gardróbunkban? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. március 29. csütörtök, 12:00

Minden nő lehet észbontóan szép, gyönyörű és kívánatos, csupán a megfelelő ruhákat, kiegészítőket és trükköket kell alkalmaznia ahhoz, hogy mindig úgy nézzen ki, mint aki épp címlap fotózásra érkezett.


Csinosan öltözni nem nehéz, ha a gardróbszekrényünk a megfelelő ruhákkal és kiegészítőkkel van felszerelve. Először is be kell szereznünk olyan alap-ruhadarabokat, amelyek jól állnak, és sokféleképpen, különböző stílusokban variálhatók más ruhákkal. Az alábbiakban összeállítottunk egy listát azokról a kellékekről, amelyeket érdemes beszereznünk ahhoz, hogy mindig, minden körülmények között elegánsan, nőiesen tudjunk megjelenni.


1.) Karcsúsított, rövid szövet kabát

Gardróbunkból nem hiányozhat a rövid, átmeneti időben használható, csinos, karcsúsított szövet kabát. Válasszunk valamilyen föld színt, esetleg sötétszürkét, mivel ez szinte minden színhez megy. Hétvégére viseljünk hozzá kék farmert, egyszerű, fehér felsőt, és csinos, fekete papucscipőt, alkalmakkor pedig koktélruhát és magas sarkú cipőt.

2.) Csinos rövid ruha

Szükségünk van egy csinos, térdig érő ruhára, amit egy hozzá illő kardigánnal vagy boleróval sok helyre felvehetünk. Érdemes egyszínűt választanunk, mert a mintásat nehezebb variálni más színekkel és anyagokkal. A klasszikus vonalvezetésű ruhát pedig akárhova felvehetjük, lazább vagy ünnepélyesebb kiegészítőkkel.

3.) Átmeneti kabát

Válasszunk egy föld színű vagy drapp átmeneti kabátot, egy vagy kétsoros gombolással, megkötővel, karcsúsított fazonnal. Tavasztól-őszig hordhatjuk élére vasalt nadrághoz, farmerhez, szoknyához vagy ruhához. Napos és esős időben kitűnő választás, és mindig nagyon csinos viselet.

4.) Kis fekete ruha

A kis fekete ruha nem hiányozhat a ruhatárunkból. Válasszunk alakunkhoz és személyiségünkhöz illőt. Lehet ujjatlan, rövid vagy hosszú ujjú egyaránt, a lényeg, hogy hangsúlyozza alakunkat és előnyösen álljon. Hozzá illő blézerrel, kardigánnal nagyon szép viselet, amelyet egész égben hordhatunk.

5.) Fekete bőrtáska

A fekete bőr retikül elengedhetetlen kelléke a ruhatárunknak. A fekete minden színhez megy - kivéve, ha nagyon világos, pasztell színeket veszünk fel, és minden évszakban viselhető. Nem árt neki sem a nap, sem a hó, sem az eső. Válasszunk olyan darabot, amelyben minden holmink kényelmesen elfér, és klasszikus fazonú, így nem kell azon aggódnunk, hogy hamar kimegy a divatból.

6.) Klasszikus női karóra

Érdemes beruházni egy szép, elegáns, bőrszíjas, kicsit konzervatív fazonú karórára, amely minden ruhánkhoz megy. A sötét bőrszíj jó választás, az óra formája pedig tetszés szerinti lehet, de a női csuklón a legjobban az ovális és hosszúkás, téglalap alakú formák mutatnak.

7.) Egyszerű fülbevaló

Fülbevalót úgy válasszunk, hogy ne legyen hivalkodó, hanem inkább minden nap használható egyszerű, de mutatós darab. Ez esetben minden ruhánkhoz passzolni fog, és napszaktól, frizurától függetlenül viselhetjük. Nagyon szépek a gyöngy és hegyi kristály ékszerek.


8.) Mutatós nyaklánc

A nőknek általában többféle bizsu ékszerük van, ám ha nekünk mégsem lenne, akkor vegyünk legalább egy bizsu nyakláncot, ami nyugodtan lehet feltűnő. A választásnál legyen szempont, hogy az ékszer passzoljon nyári ruhákhoz, lazább, farmeres együtteshez is, de akár a kis fekete ruhánkhoz is - így sokszor, sokféleképpen viselhetjük.

9.) Fekete magas sarkú cipő

Fekete magas sarkú cipőre már csak praktikus okokból is minden nőnek szüksége van: ez ugyanis illik mindenféle ruhához, szoknyához, de megfelelő felsővel és kiegészítőkkel még a farmerhez is. A választásnál ügyeljünk arra, hogy kényelmes cipőt válasszunk. Ha nem tudunk a nagyon magas, vékony sarkakon járni, akkor vegyünk alacsonyabb, kicsit vastagabb sarkú körömcipőt.

10.) Fekete élére vasalt nadrág

A fekete, élére vasalt szövetnadrág klasszikus darab, és egész évben hordható. Érdemes átmeneti anyagból készült nadrágot választani, és ügyelni arra, hogy ne legyen könnyen gyűrhető. Blézerrel, kardigánnal, bármilyen egyszínű felsővel, blúzzal nagyon csinos viselet.


Ha mindent beszereztünk, nekikezdhetünk tanulmányozni, hogy a meglévő ruháink miként variálhatók az új ruháinkkal. Ügyesen, lelkesen kísérletezzünk, és ne feledjük, az ápolt külső, a rendezett frizura, a finom illat és a szolid smink megsokszorozza szépségünk fényét.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Simon Bakerrel hetente találkozhatunk a képernyőn. De vigyázat! A mentalista természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik! Nem mindegy ...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »