Sváb sajtleves PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Eszter   
2013. december 01. vasárnap, 00:00

Sváb sajtleves


Beküldte: Ágika

Elkészítés ideje: 40
Nehézségi fokozat: közepes
Pénztárcabarát: kiadós


Hozzávalók:

2-3 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8 evőkanál vaj
6 evőkanál liszt
1 liter sűrű húsleves
4 dl tejszín
10 dkg ömlesztetett sajt
20 dkg reszelt ementáli sajt

őrölt fehér bors
reszelt szerecsendió

A levesbetéthez:
fél csokor petrezselyem
8 szelet fehér kenyér
8 evőkanál világos sör
10 dg vaj

A tálaláshoz:
többféle reszelt sajt


Elkészítés:

1.) A hagymákat felaprítjuk, a vajat felforrósítjuk és lassú tűzön üvegesre pároljuk benne a hagymákat. Hozzászitáljuk a lisztet, kicsit megfuttatjuk benne, de nem hagyjuk megbarnulni.
2.) Állandó keverés mellett lassan hozzáöntjük a levest és 5-10percig főzzük.
3.) A levest átszűrjük egy másik fazékba és újra felforraljuk. Forrás után csökkentjük a lángot majd belekeverjük a tejszínt a levesbe. Sóval,borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt és ömlesztett sajtokat felforraljuk,majd ismét csökkentjük a lángot.
4.) A levesbetét elkészítése: A petrezselymet megmossuk és finomra metéljük. Fehér kenyérből pogácsa szaggatóval kerek szeletkéket vágunk ki és meglocsoljuk sörrel. Serpenyőben a forró vajon aranybarnára sütjük a pogácsák mindkét oldalát. Előmelegített tányérokban tálaljuk a levest, rajta a pogácsákkal, amelyeket megszórunk petrezselyemmel.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!