Anyagi segítség a bajba jutott autósnak Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2011. november 04. péntek, 10:00

Autólopás, totálkár? Rosszul csengő szavak. Mi a megoldás?

Betontömbhöz horgonyozni autónkat? Jól elzárni a garázs mélyére? Bekamerázni az autót, a garázst, s talán még az utcát is? Beleültetni egy kétajtós szekrényt, hogy amíg állunk, őrizze? Viaszbevonatban konzerválni, s nem használni évekig?

Sajnos, egyik sem. Autónk dolga, hogy szolgáljon minket. Mozgás közben pedig sajnos találkozhat más autókkal, tereptárgyakkal, álltó helyében pedig megtetszhet rossz szándékú embertársainknak. Sajnos nem létezik sem törhetetlen, sem pedig lophatatlan autó.

Ekkor jut az egyszeri ember eszébe, aha, kössünk biztosítást! A gondolat jó, amennyiben a biztosító is tartós szereplőnek bizonyul a piacon, s beüt a baj, számíthatunk némi kárenyhítésre. Azért csak némire, mert sajnos a casco nem a megszokott autó által kínált színvonal pótlásának szinonimája. Enyhíti a kínt, de nem juttat új autóhoz, s újabb mumusokat vonultat fel. Önrész, avulás! Mind, mind a biztosítók fizetési kötelezettségét csökkentik, s juttatják a pórul járt tulajt egyre távolabb, az egykori autója nyújtotta szinttől.

Mit gondol az autós? Autója jó volt neki úgy, ahogy volt, nem hiányzott sem egy totálkár, sem pedig egy lopás. Épp elég baj ez neki. Ekkor pedig jön a biztosító, és rákezd az Eurotax alapján kimutatni, hogy az addig családi kedvencként kezelt vagyontárgy nem több, mint vagyoni tévedés, s a felkínált pénzből örülhet a szerencsétlen, ha egy mopedre futja… Nem jól van ez így!

Talán van megoldás! Az eddig gépjárművédelemre szakosodott Defend, kiterjeszti tevékenységi körét, s többféle megoldást kínál baj esetére. Mindenki választhat kedve, gépkocsija értéke, és lehetőségei szerint. Az alapgondolat a segítség és a kiegészítés.

Garancia Plusz fantázianevű csomag esetén lopás után 250.000, vagy 500.000Ft segítséget kap a károsult. Az összeg nem függ az autó értékétől, csupán a korábban választott csomagtól és az ahhoz tartozó összeg befizetésétől. Casco nem szükséges, csupán egy váltózár és maximum 50.000Ft befizetése öt év alatt. Ezek a fiúk bíznak a termékükben, a váltózár árát és a maximális befizetés összegét is figyelembe véve, azt vállalják, lopás esetén a teljes befizetésünk ötszörösét visszaadják. Ez igen! Nincs is ennél jobb ajánlólevél!

A Defend Gap Mini csomag, a más által okozott, totálkár esetén nyújt, maximum 8.000.000Ft összegig segítséget, hogy a másik fél KGFB-je által nem fizetett avulást is megtérítse. Célja, a másik fél biztosítója által kifizetett összeghez kiegészítést nyújtva, az egykori vételár előteremtése. Maximális új ár, ami még biztosítható: 25.000.000Ft. Maximális térítés (a másik fél KGFB-jén felül: 8.000.000Ft). A maximális befizetés: öt év alatt 173.500Ft. Maximális hossz, amire megköthető:5 év. Casco biztosítás megléte nem feltétel! Megnyugtató, aránylag kis befizetés mellett nagy biztonságot nyújt! Totálkár esetén segít a tulajnak, ne csak emlék legyen számára korábbi jó kocsija, hanem könnyen pótolhassa azt.

A Defend Gap Perfect biztosítási csomag ugyancsak 8.000.000Ft erejéig nyújt segítséget, viszont összetettebb, mint az eddigiek, lopás és totálkár esetén is, a biztosító által fizetett Eurotax összeget egészíti ki gépkocsink újkori vételárára. Maximális biztosítási hossza négy év, a maximális befizetés 25.000.000-ós vételárú autót feltételezve pedig 585.000Ft. Nem rossz, durván félmillióért vállalják, hogy lopás, vagy totálkár esetén is megsegítenek, maximum nyolcmillió erejéig! Casco megléte itt feltétel, de így a kifizetés nem csak a másik fél által okozott kár, hanem saját hiba esetén is jár. Nagyon méltányos, jelentősen lecsökkenti az autótartás rizikóját! Sok, főként idősebb autótulaj retteg és éli az életét a „mi lesz, ha….” kezdetű mondatok bűvöletében. Nekik komoly biztonságérzetet adhat a csomag. A kevésbé aggódók számára is jelentős előnyökkel jár, baj esetén forrásokat biztosít a károsult tulaj számára.

A felsorolt, kiragadott példák csak szemléltető jelegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Bővebb információért és személyre szabott üzleti ajánlatért, kérjük, forduljon a Defend Kft-hez!

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.