Tojás cserepek PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. március 10. szombat, 00:00

A gyerekek szeretik a virágokat, és boldogan figyelik, ha anya vagy apa növényeket ültet, gazol, bokrokat metsz, vagy locsol. Vonjuk be a kicsiket, és ültessünk velük apró növényeket egészen pici tojás-cserepekbe!


alt

A gyerekeket hamar meg lehet tanítani a növények szeretetére, és arra, hogy a virágokat és a cserepes szobanövényeket, fűszernövényeket élőlények, akiknek gondoskodásra: napfényre és vízre van szükségük. A tojásforma épp gyermek kézbe való, de ha tartunk tőle, hogy a Kicsik kezében szétroppan a tojás héja, hobbi boltokban vásárolhatunk tojás alakú pici formákat, amelyekbe kedvünk szerint ültethetünk.

Hozzávalók:

- tojások (vagy tojás alakú kerámiák)
- virágföld
- virágmag
- kávéskanál
- kicsi alátét

A munka menete

1.) A tojások tetejét óvatosan törjük le, és öntsük ki belőle a nyers tojást, majd az alján ejtsünk egy éles késsel egy kisebb lyukat. Szappanos vízzel alaposan öblítsük ki a tojást, majd tegyük félre, kiszáradni.  (Kerámia edény esetén ezt a lépést hagyjuk ki.)

2.) Amennyiben mintás tojásra vágyunk, száradás után fessünk cica-arcot, vagy egérfejet a tojásra, esetleg virágokat, pöttyöket, csíkokat, ahogy ízlésünk diktálja.

3.) Kiskanállal óvatosan töltsük meg virágfölddel a tojást félig, szórjuk meg virágmaggal, majd lazán fedjük be földdel.

4.) Tegyünk a tojás alá alátétet, locsoljuk meg könnyedén a földet, és tegyük a tojás-cserepünket az ablak közelébe, hogy minél hamarabb kikeljen a növényünk.

alt

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2011.10.15.
Kép

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája...   Tovább »
2011.03.29.
Kép

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

Jacob Blacket mindenki kedveli: a nők a kisfiús mosolya, a férfiak pedig a kőkemény munkával elért izomzata miatt. Az ifjú színész nagyon...   Tovább »
2011.04.26.
Kép

Első televíziós fellépése óta - nem véletlenül - Freddie Mercuryhez hasonlítják elementáris erősségű, kristálytiszta hangját. Tabáni...   Tovább »