Tojás cserepek Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. március 10. szombat, 00:00

A gyerekek szeretik a virágokat, és boldogan figyelik, ha anya vagy apa növényeket ültet, gazol, bokrokat metsz, vagy locsol. Vonjuk be a kicsiket, és ültessünk velük apró növényeket egészen pici tojás-cserepekbe!


alt

A gyerekeket hamar meg lehet tanítani a növények szeretetére, és arra, hogy a virágokat és a cserepes szobanövényeket, fűszernövényeket élőlények, akiknek gondoskodásra: napfényre és vízre van szükségük. A tojásforma épp gyermek kézbe való, de ha tartunk tőle, hogy a Kicsik kezében szétroppan a tojás héja, hobbi boltokban vásárolhatunk tojás alakú pici formákat, amelyekbe kedvünk szerint ültethetünk.

Hozzávalók:

- tojások (vagy tojás alakú kerámiák)
- virágföld
- virágmag
- kávéskanál
- kicsi alátét

A munka menete

1.) A tojások tetejét óvatosan törjük le, és öntsük ki belőle a nyers tojást, majd az alján ejtsünk egy éles késsel egy kisebb lyukat. Szappanos vízzel alaposan öblítsük ki a tojást, majd tegyük félre, kiszáradni.  (Kerámia edény esetén ezt a lépést hagyjuk ki.)

2.) Amennyiben mintás tojásra vágyunk, száradás után fessünk cica-arcot, vagy egérfejet a tojásra, esetleg virágokat, pöttyöket, csíkokat, ahogy ízlésünk diktálja.

3.) Kiskanállal óvatosan töltsük meg virágfölddel a tojást félig, szórjuk meg virágmaggal, majd lazán fedjük be földdel.

4.) Tegyünk a tojás alá alátétet, locsoljuk meg könnyedén a földet, és tegyük a tojás-cserepünket az ablak közelébe, hogy minél hamarabb kikeljen a növényünk.

alt

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.