Burgonyás kukoricaleves PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Eszter   
2013. január 02. szerda, 00:00

Burgonyás kukoricaleves

Beküldte: Betty Crocker

Elkészítés ideje: 45 perc
Nehézségi fokozat: közepes
Pénztárcabarát: kiadós


Hozzávalók:

6 burgonya 
3 csésze tyúkhúsleves
só 
őrölt bors
2 áttört fokhagyma
piros paprika 
1 konzerv kukorica
1 piros kaliforniai paprika, felkockázva, megpirítva
3-4 evőkanál liszt
1 csésze tej
1 csésze reszelt cheddar sajt
1 doboz natúr joghurt
3 evőkanál apróra vágott friss koriander
4 közepes zöld hagyma, apróra vágva
4 szelet bacon, ropogósra sütve


Elkészítés:

1. A burgonyát felkockázzuk, megfőzzük. Leszűrjük, és egy csészényit félreteszünk belőle. 
2. A csészényi burgonyát villával összetörjük, hozzákeverjük habverővel a húslevest, fokhagymát, sót, borsot, borsot, piros paprikát, majd adjuk hozzá a kukoricát és a paprikát. Főzzük 5 percig állandóan kevergetve. 
3. Egy kis tálban keverjük simára a tejet, a lisztet, majd adjuk hozzá az egészet a leveshez. Adjuk hozzá a maradék burgonyát is, és főzzük néhány percig, amíg kicsit besűrűsödik.
4. Keverjük hozzá a sajtot, amíg meg nem olvad.
5. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a joghurtot, a koriandert és a zöld hagymát. Tálaljuk pirított szalonnával, és zöld hagymával. 

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!