Csaltál vagy csalódtál? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Nada   
2011. október 24. hétfő, 13:00

Még mindig ott dübörög a fülemben, a véremben az a húsz évvel ezelőtti nyár, álltam a Körúton, a betont bámultam, egy csikket rugdostam. A szemem égett, a szívem ki akart ugrani a helyéből, legszívesebben a tükörbe hánytam volna, kopaszra nyírtam volna a fejem.


alt

– Vége –, mondtam azelőtt néhány perccel, a villamos belecsörömpölt a szavamba, nem is lehettem biztos benne, hogy meghallotta. Köhintettem, és újra kimondtam, és elkaptam róla a szemem, valaki hátulról meglökött, kislány, elüt a villamos, állj már odébb, vak vagy?
– Nem hiszem el, ezt nem hiszem el, csak viccelsz.
És csak rázta, rázta a fejét. – Kicsi! – megfogta a karomat, próbált magához húzni.
– Menjenek már át a járdára, ne táncikáljanak itt a járdaszigeten!
Ezt egy nagy hasú, büdös, bajszos öreg mondta, valami rossz talicskával furakodott a sínek mentén, nem fért el mellettünk.
– Vége –, mondtam ki újra, és elcsuklott a hangom, hagytam, hogy a könny végig guruljon az arcomon. Az orrom alatt bekanyarodott, befutott a számba. Sós volt és hideg.
– De miért? – kérdezte. Voltaképpen üvöltött. – Van valakid? Megismertél valakit?

Ez azért hangzott iszonyú kegyetlenül, mert egyrészt igaz volt, másrészt pedig, mert nem olyan régen még megesküdtünk egymásnak, hogy nem lesz másik, nem létezik, kizárt, képtelenség, soha a büdös életben. Az a vicc, hogy komolyan is gondoltuk. Elsők voltunk egymásnak, szövetség voltunk, támasz, odú, kétszemélyes hadsereg: önző, hülye, gyerekes szerelemmel a világ ellen.
– Nézz rám, mondta, sőt, kiabálta, és már nem fogta a kezem, hanem szorította, csavarta, a szeme jeges, zöld szikra. Idegen.
– Megcsaltál.
– Nem mindegy? Úgyis vége.
És megvontam a vállam.
Ekkor jött a pofon. És az jó volt. Mert lehetett gyűlölni miatta. Mert sütött, mert mart, mert sajgott. Mert így már nem fájt annyira.
– Megcsaltalak, most jobb? Hagyjál. Menj a francba.


Nem igaz, hogy megcsaltam. Akkor még nem. De terveztem. Van különbség? Az a másik olyan más volt, olyan erős, olyan nyugodt, olyan puha, nagy, oda lehetett bújni hozzá. Ő biztos nem pofozkodik, nem csavargat, nem szorongat. Izgalmas, új világ, ismeretlen illat, másmilyen mozdulat, tekintet. El lehetett veszni a szemében. Hányféleképpen tud elveszni az ember?
Másnap megtörtént, tényleg.
– Megcsalásnak számít, ha előre bejelented? Ha amúgy már szakítottatok?
A barátnőm röhögött, te tiszta hülye vagy, mondta, felejtsd már el azt a szerencsétlent.
Megcsalásnak számít, ha előtte nagyon szeretted? Megcsalásnak számít, ha igazából sose szeretted? Megcsalásnak számít, ha közben is, végig csak őt szeretted?

Elfelejteni? Nem lehetett. Még nagyon sokáig nem. Talán még ma sem. Vezeklek. Szisszenés nélkül viselek el mindent, ami fáj. Tudom, hogy jár. Tudom, hogy nem térhetek ki, ez itt a büntetés. Húsz év is eltelt. Vagy több.
Száz meg száz történetem van csalásról és csalódásról.

Ha van kedved, mondd el, te hogy viseled? Bántottál vagy bántottak? Megérdemelted? Megbosszultad magad? Érdemes volt?

Kapcsolódó cikkek:

Ne játssz velem! >>>

Elhagylak, mert nem szeretsz! >>>

Forrás: divany.hu

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.14.
Kép

Az írek nemzeti kincse Eithne Patricia Ní Bhraonáin néven született az ország észak-nyugati részén, Donegal megyében. Az Orinoco Flow...   Tovább »
2012.02.24.
Kép

Ki ne emlékezne a copfos kislányra az E. T.-ből? Az anyai részről félig magyar Drew hétévesen lett sztár, de színészi pályafutását...   Tovább »
2012.04.16.
Kép

A zord éghajlatú skót felföld számos karakteres férfit adott a világnak: gondoljunk csak Sean Connery-re, Rod Stewartra, Ewan McGregorra vagy...   Tovább »
2011.04.26.
Kép

Első televíziós fellépése óta - nem véletlenül - Freddie Mercuryhez hasonlítják elementáris erősségű, kristálytiszta hangját. Tabáni...   Tovább »
2012.05.06.
Kép

Paul Wesley egy csapásra vált világsztárrá a Vámpírnaplók szédületes sikerének köszönhetően. Mára lányok, asszonyok milliói követik...   Tovább »