Feng Shui a fürdőszobában Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. január 30. vasárnap, 09:52

Otthonaink egyik legfontosabb helyszíne a fürdőszoba - legalábbis a feng shui tanításai szerint, hiszen ez az a hely, ahol megszabadulunk a minket ért fizikai és lelki szennyeződéstől, vagyis a negatív energiáktól, a rossz csí- től. Nem mindegy ezért, hogyan rendezzük be a vizes helyiséget.

alt

A vízzel való mosakodás a nap végén valóban nem pusztán testi felfrissülést jelent, hiszen egy kád forró fürdőben az ember képes arra, hogy ellazuljon, megszabaduljon az őt ért stressztől, idegességtől, és az egész napos hajtástól, teljesítmény-kényszertől. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a fürdőzés relaxáció, mely során lelkileg is megtisztulunk. Vigyázni kell azonban arra, hogy a régi csí-től, vagyis az elhasznált víztől mindenképp megszabaduljunk, hiszen ez depressziót, a negatív érzéseink megrekedését és lelki problémákat okozhat hosszú távon.

alt

Mit tehetünk?

- Függönyök helyett használjunk tejüveges vagy sötétített ablakokat, reluxákat, bambusz rolókat, de mindig ügyeljünk arra, hogy a napsugarak szépen megvilágítsák az egész teret.

- Amennyiben a helyiségben van ablakunk, minden nap szellőztessünk, ezzel mindig friss csí-vel töltjük meg a fürdőszoba levegőjét, amely segít a felfrissülésben.

- A hazánkban nagyon divatos és széles körben elterjedt textil kádkilépő helyett használjunk fapadlót vagy fa járólapokat és gondoskodjunk a helyiség optimális fűtéséről, hogy mindig könnyen ki tudjon száradni a vizes blokk.

- A vizes törölközőket, fürdőköpenyeket ne a fürdőszobában szárítsuk, hanem - amennyiben lehetőség van rá -, a szabadban, vagy a teraszon, mosókonyhában, stb.

- Tegyünk a fürdőszobába friss zöld növényeket, ezek beszívják a nedvesség és a pára jó részét, és kedvező hatással vannak a csí áramlására.

- A vécé és a lefolyók fedelét mindig tartsuk zárva, mivel itt hajlamos "elszökni" a csí, ráadásul az itt lefolyó örvénylő víz negatív csí-t teremt, ami megzavarhatja a házban élők lelki nyugalmát, illetve, ha módunkban áll, ne tegyük a vécét az ajtó mellé.

- Igyekezzük úgy kialakítani a fürdőszobát, hogy mindenképp legyen ajtaja, kerüljük az összevont megoldásokat.

alt

Feng shui a babaszobában >>>

Feng shui lépcsők >>>


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.