Feng shui a konyhában PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ordódy Eszter   
2014. január 27. hétfő, 00:00

Köztudott, hogy az általunk elfogyasztott ételek és italok átveszik a környezetükben található tárgyak és berendezések rezgését, ezért nem mindegy, milyen állapotban tartjuk a konyhánkat.


A konyhában rendszerint természetesen nem csupán főzünk, de a hűtőben, polcokon, konyhaszekrényekben rengeteg ételt tárolunk. Kiemelten fontos ezért, hogy ezen a területen maximális rendezettség és tisztaság uralkodjon, és mentes legyen olyan tárgyaktól, amelyek negatív hatással lehetnek táplálékainkra. Az alábbiakban csokorba szedtük a legfontosabb teendőinket:

- Ne használjunk szőnyegeket és túl sok drapériát a konyha / kamra területén, különösen a földön, mivel ezek magukba szívják a vizet és a pangó nedvesség rossz energiát közvetít. Hasonlóan a fürdőszobához, itt is érdemes inkább járólapot, hajópadlót vagy linóleumot használni a burkolásra, a szőnyegeket inkább hagyjuk meg ház többi részére.

- Megnöveli a konyhában keringő csí mennyiségét, ha kerek levelű, dús, (gyermekeinkre nézve nem mérgező) növényekkel díszítjük ezt a helyiséget.

- Polcaink és szekrényeink legyenek rendszeresen takarítva, a bennük lévő tárgyakat és élelmiszereket pedig tartsuk katonás rendben, de semmiképp sem túlzsúfoltan, hogy a csí (energia) áramolni tudjon.

- A feng shui elvei szerint egészségesebb a gáztűzhely vagy a természetes tűz használata (utóbbi nyilván a szabadban), mint az elektromos főzőlapok, mivel azok elektromágneses mezőt hoznak létre az ételek körül, amelyek negatív hatással vannak az élő szervezetre. Ugyanez vonatkozik a mikrohullámú sütőben való sütésre-főzésre is.

- Amennyiben lehetőségünk van rá (költözés vagy építkezés, ház-átalakítás előtt állunk), tervezzük úgy leendő otthonunkat, hogy konyhánk az épület keleti vagy délkeleti oldalára kerüljön, így a reggeli napfény és a friss életenergia mindig először ezt a területet fogja beragyogni.

- A fa és a kő felületek melegen ajánlottak (az élettelen műanyaggal szemben), mivel a feng shui szerint ezen a területen kiemelten fontos a víz(mosogató) - fa (bútor, pult) - tűz (tűzhely) ciklus harmóniája.

- Függöny választásnál kerüljük a műszálas anyagokat, mivel azok gátolják a csí áramlását. Helyette válasszunk pamut, len, vagy valamilyen természetes összetételű anyagot, vagy bambuszrolót, áttetsző üvegfóliát, vagy reluxát.

- Kerüljük a neoncsövek használatát, válasszunk helyette hagyományos égőket, gyertyákat, különféle hangulatvilágításokat.


Feng shui és a lépcsők >>>

Feng shui a fürdőszobában >>>

Feng shui a babaszobában >>>

Feng shui és a bejárat >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.10.06.
Kép

Heidi Klum újra is újra bebizonyítja a világnak, hogy a modellkarrier összeegyeztethető az anyasággal. Sőt, a Victoria Secret legszebb...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2012.06.27.
Kép

Nyáron ünnepli a 77. születésnapját Donald Sutherland, akit a nagyközönség annak idején A Piszkos tizenkettő, majd a Kelly hősei című ...   Tovább »
2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »
2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »