Feng shui és a bejárat Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. március 02. szerda, 21:41

Otthonunk bejárata sokkal többet elárul rólunk, mint gondolnánk. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a bejárati ajtó és környéke a "bemutatkozásunk" a külvilág felé, hiszen a hozzánk érkezők ezt látják először belőlünk.


Így hát nem mindegy, hogy a bejárati ajtónk milyen anyagból készült, milyen színű, és mi van a környezetében. Rendezett az előterünk, vagy netán itt tároljuk a használaton kívüli virágcserepeket vagy takarító eszközöket? Virágcserepek díszítik a szabad helyeket, vagy a kukába való zsákokat tartjuk itt? Az ajtón a nevünk van, vagy valami ízléses, szezonális dekoráció? Kopott, öreg lábtörlőnk van, vagy mindig tiszta, új és rendezett? Itt tartjuk a saras, kitaposott cipőinket, vagy örökzöldekkel és mutatós kaspókkal töltjük ki a rendelkezésre álló helyet? Ebből is látszik, hogy a bejáratunk kinézete abszolút rólunk mesél, szavak nélkül, mondhatni ez az első kapcsolatunk a külvilággal, érdemes tehát e szerint kialakítani.

Az első szabály: a rendezettség. Bár kényelmes az ajtó elé tenni a szemetet, a seprűt, a saras cipőt, a szelektív kukába szánt műanyag flakonos zsákokat, mégsem ez a legjobb hely ezek számára. A bejáratunk legyen letisztult és rendezett. Érdemes rendbe tenni, mert hisszük vagy sem, rövid időn belül az életünkben is pozitív változások fognak bekövetkezni, mégpedig az emberekkel való kapcsolatainkban. A bejáratunk akkor áraszt pozitív energiát, ha hívogató, nett és barátságos. Fontos, hogy a hozzánk érkezők örömmel, és jó kedvvel jöjjenek be hozzánk. S hogy mivel érhetjük ezt el?


Tisztaság, rend

Az ajtónk és a bejárat környéke mindig legyen rendben tartva. A rendszeresen kirázott, és időnként lecserélt lábtörlőn kívül csak örökzöldeknek, szezonális növényeknek és ízléses dekorációknak adjunk itt helyet, esetleg (ha eresz alatt van az ajtónk), és széles a bejárati ajtóhoz kapcsolódó balkonunk, akkor az ajtó melletti pihenőbe kitehetünk egy szép padot, kis asztalt székekkel, romantikus lámpással, esetleg egy esernyőtartót és ha van gyerekünk, az ő "úti" játékait.

Növények

Az örökzöld és a szezonális növények kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy mindig kerek levelű, dús formájú növényeket válasszunk. Kerüljük a szúrós, tüskés levelű növényeket, valamint az olyan dézsás cserjéket, amelyek ritkásak, szárazak, alig élnek. A növények sugározzanak egészséget és életerőt. Mindig gondozzuk őket, sose legyenek kiszáradva,gazoljunk, takarítsuk el a száraz, lehullott leveleket.


Lépcső

Amennyiben bejárati ajtónkhoz lépcsősor vezet, könnyen elillanhat a felgyorsult csi, ezért érdemes valamilyen szélharangot, csengőt vagy más lógó dekorációt az ajtó fülé akasztani, esetleg egy bagua tükröt, amely megtöri és szétszórja a pozitív energiát. A lépcsőkön felgyorsuló energiát lassítják a rajtuk elhelyezett cserepes növények, amelyek barátságossá varázsolják a feljárót.

Az ajtó mérete

Mivel a legtöbben kész házakba / lakásokba költözünk be, nem sokat variálhatunk azon, mekkora legyen az ajtó mérete, ám amennyiben mégis van módunk bejárati ajtót választani, vegyük figyelembe a következőt: Az ajtó mérete mindig harmonizáljon a ház méretével, ergo: nagy házhoz nagy ajtó, kis házhoz kis ajtó dukál. Ha a ház méretéhez képes túl nagy ajtót választunk, elillanhat rajta az energia, amely pénzügyi helyzetünk gyors romlásához vezet, míg az indokolatlanul pici ajtón egyszerűen nem tud bemenni a csi.


Feng shui és a lépcsők >>>

Feng shui a fürdőszobában >>>

Feng shui a babaszobában >>>


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.