Feng Shui és a lépcsők PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. február 15. kedd, 14:09

Otthonunkban a csi a különböző szintek között a lépcsőkön áramlik, ezért nem mindegy, milyen lépcsőket, irányokat, formákat és színeket választunk, ezen múlhat ugyanis az egész épület energia-ellátása.A csi alapvetően a lépcsőkön vagy lépcsőházban fel s lejáró emberekkel együtt mozog, ez a természetes áramlási csatornája az energiának. Lényeges ezért, hogy meredek vagy lankás, pihenőkkel megszakított, kacskaringós vagy egyenes lépcsőt választunk-e. A kérdés az, milyen gyorsan szeretnénk nap mint nap lecserélni az egyes szinteken kialakult légkör energiáját?


A meredek, széles lépcsők felgyorsítják a csi-t, csakúgy, mint a sima, csiszolt felületek, a minta-mentes járólapok és téglából kirakott lépcsőfokok. Ha lassú áramlású lépcsőházat szeretnénk, eleve szűkebb, lankásabb, vagy pihenős lépcsőt építtessünk, és a burkolásra használjunk fát, vagy vonjuk be a lépcsőfokokat szőnyeggel.


A feng shui tanításai szerint nem szerencsés, ha a lépcsősor egyenesen a bejárati ajtóra nyílik, ugyanis ily módon az emeletről leáramló csi egyenesen kiszökik a házból, ami az egész háznak és a benne lakóknak csi-hiányt, azaz pénztelenséget, egészségügyi panaszokat és negatív élményeket eredményez az élet minden területén.


Amennyiben mégis ilyen szerencsétlen konstrukcióval kell szembenéznünk, használjunk belsőépítészeti trükköket a csi elterelésére: gipszkarton elemeket, kerek / domború tükröket, hatalmas, dézsás, kerek levelű növényeket - a lényeg, hogy a lépcső alja ne egyenesen a bejárati ajtóra nyíljon! Nagy segítséget jelenthet még az ajtó fölé akasztott szélcsengő, amely minden ajtónyitásra megszólal, ezáltal szétszórja a körülötte áramló csi-t, megakadályozva ezzel az ajtón kívülre áramlását.

Feng shui a fürdőszobában >>>

Feng shui a babaszobában >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.04.26.
Kép

Első televíziós fellépése óta - nem véletlenül - Freddie Mercuryhez hasonlítják elementáris erősségű, kristálytiszta hangját. Tabáni...   Tovább »
2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »
2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »
2011.03.01.
Kép

A brit színész jó ideig élte az ismert, de sztárnak nem nevezhető színészek nyugalmas életét. A legújabb Bondként azonban személye...   Tovább »