Feng Shui és a lépcsők Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. február 15. kedd, 14:09

Otthonunkban a csi a különböző szintek között a lépcsőkön áramlik, ezért nem mindegy, milyen lépcsőket, irányokat, formákat és színeket választunk, ezen múlhat ugyanis az egész épület energia-ellátása.A csi alapvetően a lépcsőkön vagy lépcsőházban fel s lejáró emberekkel együtt mozog, ez a természetes áramlási csatornája az energiának. Lényeges ezért, hogy meredek vagy lankás, pihenőkkel megszakított, kacskaringós vagy egyenes lépcsőt választunk-e. A kérdés az, milyen gyorsan szeretnénk nap mint nap lecserélni az egyes szinteken kialakult légkör energiáját?


A meredek, széles lépcsők felgyorsítják a csi-t, csakúgy, mint a sima, csiszolt felületek, a minta-mentes járólapok és téglából kirakott lépcsőfokok. Ha lassú áramlású lépcsőházat szeretnénk, eleve szűkebb, lankásabb, vagy pihenős lépcsőt építtessünk, és a burkolásra használjunk fát, vagy vonjuk be a lépcsőfokokat szőnyeggel.


A feng shui tanításai szerint nem szerencsés, ha a lépcsősor egyenesen a bejárati ajtóra nyílik, ugyanis ily módon az emeletről leáramló csi egyenesen kiszökik a házból, ami az egész háznak és a benne lakóknak csi-hiányt, azaz pénztelenséget, egészségügyi panaszokat és negatív élményeket eredményez az élet minden területén.


Amennyiben mégis ilyen szerencsétlen konstrukcióval kell szembenéznünk, használjunk belsőépítészeti trükköket a csi elterelésére: gipszkarton elemeket, kerek / domború tükröket, hatalmas, dézsás, kerek levelű növényeket - a lényeg, hogy a lépcső alja ne egyenesen a bejárati ajtóra nyíljon! Nagy segítséget jelenthet még az ajtó fölé akasztott szélcsengő, amely minden ajtónyitásra megszólal, ezáltal szétszórja a körülötte áramló csi-t, megakadályozva ezzel az ajtón kívülre áramlását.

Feng shui a fürdőszobában >>>

Feng shui a babaszobában >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.