Feng shui és a tükrök Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. március 22. kedd, 11:09

Az otthonunkban található tükrök - ha ügyesen helyezzük el őket -, szétszórják a csí-t, illetve a pangó helyekre új energiát szórnak, felpezsdítve ezzel a rosszul működő helyiségeink / életterületeink energiáját.


A rosszul elhelyezett tükrökkel azonban károkat is okozhatunk. Például a hálószobákban elhelyezett tükrökkel, tükrös szekrényekkel garantáltan árthatunk magunknak - kiváltképp akkor, ha ezek közvetlenül az alvó helyünkre "néznek".

Úgy tartják ugyanis, hogy éjjelente a lelkünk utazik: testünkből kilépve más dimenziókban jár, tanul, tapasztal, míg fizikai testünk pihen és regenerálódik. Az ágy fölött / mellett elhelyezett tükrök azonban zavarják a lélek ki-be lépését a testbe, így nyugtalan álmokat, lelki zavarodottságot, kimerültséget, hosszú távon pedig szorongást, idegességet, idegrendszeri zavarokat okoznak, azaz megbetegítik a lelket. Ezért aztán, ha mindenképp szeretnénk tükröt tenni a hálószobánkba, ügyeljünk arra, hogy véletlenül se az ágyba kerüljön, és ne a fejünk közelében legyen.

A jól megválasztott helyre kerülő tükrök azonban áldásos hatással bírnak a házban élők életére, mivel megváltoztatják a csí pályáját. Lelassítják a túl gyorsan mozgó csí-t, például lépcsőkkel szemben elhelyezve, illetve a sötét helyeken pangó csí helyére friss életenergiát juttatnak. Érdemes olyan helyekre tenni a tükröket, amelyeket nem ér közvetlenül természetes fény, napsütés. Így világosabb, harmonikusabb lesz a lakásunk, és napokon belül érezni fogjuk, hogyan javul a közérzetünk.

A sima tükrök általában egyenletesen osztják el az energiát, ezért érdemes olyan helyeken használni, ahol nagyobb tereket szeretnénk felfrissíteni: a fürdőszobában, a gardróbban, előszobában.

A domború tükrök több irányba szórják szét az energiát, ezért érdemes kisebb, sötétebb, szűkebb helyekre tenni, amelyeket nehezebben tudunk kivilágítani vagy berendezni. Kifejezetten ajánlott északi fekvésű lakásokba, vagy az otthonunk északi fényekben részesülő helyiségeibe tenni.

Feng shui és a lépcsők >>>

Feng shui a fürdőszobában >>>

Feng shui a babaszobában >>>

Feng shui és a bejárat >>>

Feng shui a konyhában >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.