Fokhagyma krémleves túrógombóccal PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Mágnes   
2010. december 17. péntek, 19:46

alt

Hozzávalók:

4 evőkanál margarin
1 vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma
4 púpozott evőkanál liszt
2 liter víz
4 erőleveskocka
1 doboz (250 ml) főzőtejszín
1 csokor petrezselyem

őrölt bors
szerecsendió
10-15 dkg húsos szalonna

A túrógombóchoz:
25 dkg túró
2 tojássárgája
8 dkg búzadara

Elkészítés:

1.) A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk.
2.) Egy fazékban megolvasztjuk a margarint, és rátesszük a hagymát és az áttört fokhagymát. Néhány percig folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és tovább pirítjuk. Felöntjük vízzel, beletesszük az erőleveskockát, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk. Félretesszük, és kicsit kihűtjük.
3.) A levest konyhai robotgépbe tesszük, és pépesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, megsózzuk, megborsozzuk. Ha szükséges, egy szűrön leszűrjük. A levest visszatesszük a gázra és lassan felforraljuk.
4.) Elkészítjük a túrógombócokat: összetörjük a túrót, hozzákeverjük a tojássárgát és a búzadarát, és megsózzuk. Apró golyókat formázunk belőlük, majd a levesbe tesszük a gombócokat. Gyöngyöző forrás mellett 20 perc alatt készre főzzük az egészet.
5.) Összevágjuk a szalonnát, és a szalonnakockákat pirosra pirítjuk egy teflonban. Ha elkészült, leöntjük a zsírját, és a húsos kockákat a levesbe keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és forrón tálaljuk.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!