Grillezett kecskesajt ruccolás pirítóssal PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Monca   
2010. december 17. péntek, 19:25

alt

Hozzávalók:

2 db kerek kecskesajt
6 db barna kenyér
olívaolaj
őrölt bors
ruccola
endívia
bazsalikom


Elkészítés:

0.) 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
1.) Megpirítjuk a kenyereket. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes tepsit, és szépen rárakosgatjuk a pirítósokat. Mindegyiket megkenjük olívaolajjal.
2.) A kecskesajtot felkarikázzuk. (Egy kecskesajtból 3 db 1 cm vastag szelet lesz, ami épp befedi a pirítóst.)
3.) A kecskesajt szeleteket a pirítósokra helyezzük, majd megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk darabos, frissen őrölt borssal.
4.) A tepsit betesszük a sütőbe, és 3 perc alatt grill fokozaton készre sütjük.
5.) Amíg megsül a sajt, egy lapos tálra konyhakész endívia és ruccola leveleket terítünk szét. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megsózzuk, és egy kevés salátafűszerrel megszórjuk.
6.) Miután lejárt a 3 perc, elzárjuk a sütőt, és kivesszük a tepsiből a kecskesajtos szendvicseket. Elrendezzük őket a salátaágyon, megszórjuk egy kevés ruccolával, és azonnal tálaljuk. Kitűnő, különleges csemege, amit bátran elkészíthetünk ünnepi alkalmakra is.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!