Zokniból és kesztyűből... PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2013. december 01. vasárnap, 00:00

Az ősz korai beköszöntével előkerültek a hűvösebb időre való, meleg darabok, amelyek között mindig akad néhány kopott, páratlan vagy lyukas kesztyű és zokni.


alt


Nem kell ezektől sem megválnunk, ugyanis egy kis kreativitással remek játékokat készíthetünk belőlük gyermekeinknek. Gyűjtsük össze a hibás zoknikat, kesztyűket, és gondoljuk végig, hogy a színük, mintájuk alapján milyen élőlényhez vagy mesefigurához hasonlítanak leginkább.


Hozzávalók a kesztyű- és zokniállatokhoz:

- használt zokni vagy kesztyű
- színes filc darabok
- tű, cérna
- színes fonalak, cérnák
- olló
- gombok, gyöngyök
- hobbi ragasztó
- tölteléknek: vatta, rizs vagy rongydarabok


A munka menete

1.) Békák készítése: A zokni lábujj-felőli részét megtöltjük vattával vagy rongydarabokkal, majd alul szorosan összevarrjuk úgy, hogy egy labdát kapjunk. A béka szája a zokni felső lábujj-erősítő varrása lesz, de ha más részéből varrjuk a zokninak, ahol nincs ilyen varrás, utólag rajzoljuk majd meg a szájat. A békalábakat zöld filcből kivágjuk, és hobbiragasztóval a békatest alá ragasztjuk. A béka szemei zöld, fehér és fekete filc-korongokból készülnek: ezeket kivágjuk, egymásra ragasztjuk, majd az alsó szélüknél fogva a béka feje tetejére varrjuk.


alt

2.) Egyszarvúak készítése: egy-egy kisebb gyermek kesztyűt megtöltünk tetszés szerinti töltőanyaggal, levágjuk a felesleges anyagot, és a hát vonalán összevarrjuk a kesztyűt. A szemet és a szájat fekete fonallal kihímezzük, majd vastagabb gyapjúfonalból sörényt és lófarkat készítünk, amelyet rávarrunk az állatokra. A szarv összecsavart kis anyagdarabból készül: ezt átkötjük egy vékony aranyszállal, majd varrással rögzítjük a fejhez.


alt

3.) Oroszlánok készítése: az oroszlánok testéhez töltsünk meg egy zoknicsücsköt, és varrjuk össze a végét úgy, hogy egy ovális padlizsán-formát kapjunk. Az oroszlán orra fekete filc-háromszögből készül, ezt varrjuk rá az oroszlán fejére, majd fekete fonállal hímezzünk szájat alá. A szemek pici gombokból készülnek, ezeket azonos színű cérnával illesszük a helyére. A sörényhez sötétbarna és drapp gyapjúfonalat használjunk, és varrjuk-csomózzuk körbe az oroszlán fejét. Az oroszlán fenekére ugyanebből az anyagból készítsünk farkat, majd legvégül készítsük el a lábakat. Két "bumeráng" alakot töltsünk meg töltőanyaggal, szorosan varrjuk össze, majd illesszük a megfelelő helyre.


alt

Házi készítésű textil állatkáink kedvelt játékai lesznek gyermekeinknek, hiszen velük alhatnak, játszhatnak, eltehetik a zsebükbe, és utazásokkor is könnyedén magukkal vihetik. A játékok csak abban az esetben moshatók (kézzel), ha az anyagokat ronggyal töltik meg.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.29.
Kép

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr...   Tovább »
2012.09.05.
Kép

Farrokh Bulsara szinte egy idegen bolygóról érkezett a rock 'n' roll világába. Indiai zoroasztriánus vallású szülők gyermekeként a...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A húsz éves színésznő tehetsége mellett egy dologban már gyermekkorában is jeleskedett: hitt abban, hogy imái meghallgatásra kerülnek......   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Heidi Klum újra is újra bebizonyítja a világnak, hogy a modellkarrier összeegyeztethető az anyasággal. Sőt, a Victoria Secret legszebb...   Tovább »
2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »