Hercegnők szobája: a rózsaszín álom Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Cser Kiadó   
2011. április 15. péntek, 16:52

Szinte minden kislány szereti a rózsaszínt - végül is ez a szín illik a kis hercegnőkhöz vagy éppen balerinákhoz, Barbie babákhoz és egyéb mesefigurákhoz.


A rózsaszínben pompázó környezet igazi lányos szoba, amely a kislányok körében biztosan tetszést arat. Ne fogjuk vissza magunkat, amikor a puha rózsaszín párnák, vagy a leheletkönnyű tüll anyagok között válogatunk: bátran merüljünk el a tündérmesék világában, amely saját gyermekkorunkat is felidézi.

Rózsaszín kislányszobaKeverjük a különféle rózsaszín árnyalatokat. Válogathatunk a leghalványabb rózsaszín, a fagylaltszínek és a rágógumi-rózsaszín, cseresznyepiros, sőt mélyvörös árnyalatok között. Ha visszafogottabb környezetet szeretnénk, válasszunk ezek mellé lila, levendulaszínű, krémszínű vagy kankalin-sárga árnyalatokat.

- Válasszunk tündéreket, hercegnőket vagy angyalkákat ábrázoló tapétákat, de ebbe a környezetbe illenek a jópofa állatkákat vagy elvarázsolt tündérkastélyokat ábrázoló minták is. Kissé visszafogottabb lesz az összhatás, ha ezeket a mintákat csak szegélycsíkon vagy a négy közül egyetlen falon alkalmazzuk. Ha nem a megfelelő árnyalatot választjuk, a rózsaszín nagy felületen hideg hatást kelthet, ezért keressünk (lilás vagy kékes árnyalatok helyett) vöröses árnyalatokat, így könnyed és otthonos érzetet kelt a felület.

- Ennél a megközelítésnél a luxus fontos jellemző, ezért helyezzünk el semleges színű puha szőnyegeket. A fehérre festett padló vagy parketta jól mutat, de erre terítsünk vastag, hosszú szálú szőnyeget.

- Ilyen környezetben a legjobban a krémszínű vagy fehérre festett bútorok mutatnak. Keressünk franciás stílusú, íves lábú, volutákkal díszített bútorokat.


Különleges díszítőelemek

Akasszuk a dalra angyalkák, tündérek vagy várkastélyok képeit. Ha azonban valami különlegeset szeretnénk, lógassunk fel kisebb tárgyakat - pl. balettcipőt, tündér szárnyakat. Ezek igazi luxuskörnyezetet teremtenek. Képakasztóról lógassunk le tárgyakat, zsinegre vagy képakasztó huzalra felakasztva azokat. Ha még kicsi a gyerek, akkor függesszük azokat olyan magasra, ahol biztosan nem értheti el.


Baldachint készen is vásárolhatunk, de akkor sincs nehéz dolgunk, ha saját magunk szeretnénk azt elkészíteni valamilyen könnyű, lenge anyagból. Erősítsünk a mennyezetre kampót, és arról lógassuk le zsinegen, vagy szereljünk a falra tartópanelt, amelyen kampó vagy félkör alakú tartókeret található.

Rózsaszín kislányszobaA baldachint az ágy fejrészénél kétoldalt, de akár végig az ágy hossza mentén is lelógathatjuk. Még szebb lesz a baldachin, ha csipeszek helyén egy-két öltéssel letűzzük a hajtásokat. A legpraktikusabb anyag a tüll, mert könnyű és áttetsző. Válasszunk fehér, halvány rózsaszínű vagy lilás árnyalatú anyagot, esetleg finom virág vagy tündérfigurás mintával.

A hagyományos tündérfigurák mellett jól mutatnak a cukorkás motívumok is. Az 1950-es évek stílusát idézik például a fagylaltokat ábrázoló minták. A csíkos cukorkákra emlékeztető szegélymotívum és a halvány, krémszínű vagy hófehér bútorok teszik teljessé az ilyen összeállítást.

Még a kis tündéreknek is igazi luxus a selyem ágytakaró. Ehhez válasszunk jó minőségű anyagot (pl. nehéz sötétítőfüggöny-selyem). Készíthetünk két oldalán eltérő színű ágytakarót is, egymással harmonizáló színű (pl. babakék és rózsaszín, vörös és rózsaszín) anyagokból. Az ágytakaró szegélyét díszítsük gyöngyökkel vagy flitterekkel.

Romantikus részletek

Rózsaszín díszpárnákA díszpárnák, illetve a párnázott, puha ülőalkalmatosságok, pl. a babzsákok, kis karosszékek és kanapék teszik igazán kényelmessé a szobát. Helyezzünk el öltözőasztalt, vagy gardróbszekrényt, így "felnőtt" jelleget adhatunk a szobának.

Érdemes többféle lakástextilt felhasználni. Válasszunk kötött, selyem- vagy bársonyhuzatú párnákat, és párosítsuk ezeket ropogós vászonnal, amelyen visszaköszönnek a függöny mintái.

A világításhoz puha lágy fényt alkalmazzunk, pl. az ágy köré füzérben felszerelt égőket vagy az ágy melletti olvasólámpát textil lámpaernyővel.

A függönyöknek szintén alkalmazkodniuk kell a romantikus stílushoz, ehhez válasszunk elegáns tüllanyagot vagy tetszetős mintázatú kelmét. A lényeg a színek és minták harmóniájában rejlik, engedjük hát szabadon a fantáziánkat!

Libby Norman: Babaszobák, gyerekszobák

Cser Kiadó >>>

KönyvNémi fantáziával egy egyszerű szobából is meseországot varázsolhatunk. Néha egyetlen új alapanyag rafinált használata merőben más jelleget ad a helyiségnek. Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy születendő vagy felcseperedő gyermekünk birodalmába más-más hangulatot teremtsünk. Ehhez javasoljuk, hogy szemezgessenek a könyvben található színes és praktikus ötletkavalkádból, és készítsenek olyan egyedi, vidám szobát, amely követi és kiszolgálja lakója folyamatosan változó igényeit.

Ára: 3196 Ft
Terjedelem: 128 oldal

A könyvet megrendelheti itt >>>


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.