Hogy festünk együtt? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: freshka.hu   
2010. október 18. hétfő, 15:23

A fenti szlogen kivételesen nem egy újonnan alakult pár hölgytagjától ered, aki tudni szeretné, miként mutatnak egymás mellett kedvesével, hanem két belevaló leányzótól, akik építészként és dekoratőrként alkottak már ezt-azt.alt


De egyszer csak rájöttek, hogy ők valójában vicces figurákat akarnak festeni hatalmas falakra. Fölkeresték hát egymást, ezt jól megbeszélték, és megszületett a freshka.
A freshka azokhoz a gyermekekhez és hát természetesen szüleikhez szól, akik már unják a tapétát, a matricákat, de leginkább az üres falakat. És ha olyan kézzel festett, egyedi falakat szeretne valaki, ami senki másnak nincs, tárcsázza hát bátran a freshka-lányokat, azaz Andit és Esztert. Donner Andrea és Paller Eszter elsősorban azoknak a megrendelőknek az igényeit szeretné kielégíteni, akik egyedi falfestésre vágynak gyerekszobájukba, óvodájukba, játszóházukba, éttermükbe, irodájukba, vagy bárhová, ahol az egyszínű falak helyett egyedi dekorációt szeretnének látni.


Gyerekszoba falfestés

„A boltokban kapható matricákkal és tapétákkal borított falak helyett olyan gyerekszobákat hozunk létre, ahol valóban mesélnek a falak. Színes, igényes, egyedi tervezésű figuráink lehetővé teszik, hogy gyermekükkel együtt napról napra új és új meséket elevenítsenek meg a falra festett mesehősök segítségével. Ez által gyermekük fantáziavilága, önálló gondolkodása és vizuális kultúrája is gazdagodni fog. Nagy hangsúlyt fektetünk az előzetes elbeszélgetésre, amibe igény szerint gyermekét is szívesen bevonjuk. Gyerekszobákon kívül készítünk még mesefestést kórházakba, gyerekrendelőkbe, játszóházakba, óvodákba és bölcsődékbe is.” – meséli lelkesen Andi.


Dekorációs festés

„A gyerekszoba falfestésen kívül színekre és formákra vágyó „nagyobb” megrendelőink igényeit is ki kívánjuk elégíteni. Szórakozóhelyek, éttermek, irodák, nappalik, közösségi helyiségek, klubok egyedi dekorációs festését is vállaljuk” – teszi hozzá Eszter.

A két lány álma-vágya pedig az, hogy mesevilágot varázsolhassanak oda is, ahová az álom nem mindig könnyű szárnyakon érkezik. Szeretnék, ha olyan cégek, akik igyekeznek a társadalmi szerepvállalásban is az élen járni, akár csapatépítő tréningként is felvállalná a freshka céljait.  A tervek szerint egy-egy egész napos rendezvény során a cég dolgozói szakszerű irányítás mellett, saját kezűleg festenék ki az árvaházak, kórházak, otthonok falaira előrajzolt vidám figurákat. Az állami gondozás¬ban élő gyermekek otthona sokszor lehangoló, nincs pénz a kényelemre, vidám tapétákra, kedves bútorokra. A falra festett színes mesevilág mosolyt tudna csempészni a gondozott gyermekek mindennapjaiba.

A rendezvény részben szól csak a jótékonyságról, másik fontos szempontja a csapatépítés. A közös alkotó tevékenység erősíti a céghez és az egymáshoz fűződő kapcsolatokat, így az elkötelezettséget és az együttműködést is.

A lányok minden részletre gondoltak már. Érdeklődés esetén
• javaslatot tesznek olyan intézményekre, amelyek örömmel fogadják be a programot
• a kiválasztott intézményekkel folyamatosan tartja a kapcsolatot
• felmérik a helyszíneket
• megtervezik a falrajzokat
• az elfogadott terveket előzetesen felrajzolják
• megszervezik a szállítást
• biztosítják az eszközöket (a festéktől a védőruháig)
• levezénylik az egész napos programot

A freshka lányok, Andi és Eszter tehát útra készek, örömmel várják minden érdeklődő partner jelentkezését. S hogy mivel színesítették eddig a kicsinyek mindennapjait? Íme néhány példa, több pedig a freshka.hu oldalon.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2012.05.06.
Kép

Paul Wesley egy csapásra vált világsztárrá a Vámpírnaplók szédületes sikerének köszönhetően. Mára lányok, asszonyok milliói követik...   Tovább »
2012.04.16.
Kép

A zord éghajlatú skót felföld számos karakteres férfit adott a világnak: gondoljunk csak Sean Connery-re, Rod Stewartra, Ewan McGregorra vagy...   Tovább »
2011.07.29.
Kép

Angelina Jolie-t lehet szeretni, lehet őt nem kedvelni, de az vitathatatlan, hogy nem mindennapi jelenség. Vérbeli nőstény, akinek határozott...   Tovább »