Influenzára - Száraz sóterápia PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ordódy Eszter - Szénási Szonja   
2012. szeptember 20. csütörtök, 00:00

Akinek óvódás vagy iskolás korú gyermeke van, pontosan tudja, mit jelentenek az őszi-téli, hideg, csapadékos hónapok: állandó orrfolyást, náthás- influenzás tüneteket, amelyet a gyerekek úgy hozzák haza a közösségből, mint az ingyen cukrot, hogy aztán a szülőkkel és a nagyszülőkkel végeláthatatlanul "pingpongozzanak" vele, ha tetszik, ha nem...

S hogy mit tehetünk az állandó felső légúti megbetegedések megelőzése illetve - ha már kialakult -, a tünetek mielőbbi mérséklése érdekében? A száraz sóterápia olyan módszer, amely nem csupán a garat-gége magasságáig juttatja be az erre a célra kifejlesztett mikroporlasztású sót, hanem a légcsőbe, s a tüdő legapróbb hörgőibe is, megakadályozva ezzel a baktériumok és a vírusok térhódítását a szervezetben, s hatékonyan csökkentik a gyulladást illetve a nehéz légzést okozó nyákképződést.

Az INDISO száraz sóterápiáról a Biatorbágyi Gyermekrendelőben működő terápia vezetőjét és tulajdonosát, Szénási Szonját kérdeztük.

- Mit lehet tudni a száraz sóterápiáról?

- Lényegében egy gép segítségével egy természetes sóbánya mikroklímáját tudjuk előállítani, annak minden élettani, pozitív tulajdonságával együtt. Vagyis ez egy száraz, különlegesen tiszta, mikronnagyságúra leporlasztott só, amit mind szájon, mind orron keresztül jól le lehet szívni, tüdőzni.

- Miben más, mint a nedves sóterápia (amikor is sótéglákkal kirakott szobákban vizet párologtatnak)?

- Abban, hogy mi a sót nem kötjük nedvességhez, nem tapad meg a nyálkahártyán, hanem lejut a legkisebb hörgőcskékig.

- Milyen azonnali pozitív hatásokkal számolhatunk?

- Nagyon jól működik a gyulladáscsökkentő és köpetoldó hatása, ami az általános közérzet azonnali javulását eredményezi. Prevenciós célokra is kitűnően használható, hiszen tisztítja a légutakat (a dohányosokét is), erősíti az immunrendszert, javítja a vér-oxigén szintjét és az általános keringést. Aki úgy jön el hozzánk, hogy csapvízként folyik az orra, vagy megállíthatatlanul köhög az influenzától, a kúra utáni estén már lényegesen jobban érezheti magát.

- Hogy néz ki a felnőtt és a gyermekek számára kialakított terápiás szoba?

- A kicsik egy sűrű ködnek látszó "sófelhőben" játszanak, míg a szüleik mellettük pihennek, olvasgatnak vagy beszélgetnek a helyiségben elhelyezett kényelmes karosszékekben. A sós levegő kellemes, és a testünk minden egyes pórusát tisztítja, fertőtleníti. Hamarabb gyógyulnak a fülgyulladásban, szemgyulladásban szenvedő betegek, de még az apróbb vágási sebek is hamarabb hegednek be ebben a klímában. Természetesen a kúra elsősorban a légúti betegségek megszüntetését és a teljes tünetmentességet célozza, de azért nem elhanyagolhatók a másodlagos pozitívumok sem.

- A kisebb gyerekeknek (1-3 éves korig) egyedül kell bent tartózkodniuk a szobában a kezelés alatt?

- Nem, 3 éves korig a szülő is ingyenesen benntartózkodhat a szobában, de a 3 év feletti gyermekek szüleivel sem szoktunk szigorúak lenni.

- Milyen papírok szükségesek a száraz sóterápia elkezdéséhez? Úgy értem, kérnek beutalót vagy valamilyen orvosi vizsgálatot?

- Minden alkalommal, amikor valaki először jár nálunk, egy orvosi szűrővizsgálattal kezdünk, amely során megállapítják, hogy a páciensnek mi a panasza, és milyen kúra lenne a leginkább megfelelő neki. A doktornő tesz javaslatot, hogy 10 vagy 20 alkalmas kúrát javasol-e. Ezt követően egy beszoktatási fázis következik, vagyis az első alkalom 15-20 percet vesz igénybe. A második kezelés 30’, minden további, gyermekeknél 45’, felnőtteknél 60’. Hosszúnak tűnik, de még senki sem panaszkodott.

- A kicsik hogy viselik a bent töltött időt? Milyenek a szülők visszajelzései?

- A gyerekek szívesen jönnek hozzánk játszani, inkább elmenni esik nehezükre. Aki nálunk járt és lelkiismeretesen végigjárta az előírt kezeléseket, csak jó tapasztalatokról számolt be. A kúra végén sokan visszahozták a gyermeküket 10 alkalmas, megelőző terápiára, mivel maguk is látják, hogy csemetéjük a sóterápia óta nem volt beteg, és hatékonyan ellenáll az óvodai-iskolai közösségben ilyenkor hemzsegő vírusoknak és baktériumoknak.

- Számokban mérve mennyire hatékony ez a terápia? 

- Kutatások tapasztalatai szerint is a kúra hatékonysága kimagasló, 90 %-ban elérhető a teljes, tünetmentes gyógyulás! Ez egy teljesen természetes, mellékhatásoktól mentes és biztonságos hosszú távú megoldás lehet a légúti problémákra.

- Kiknek ajánlják a sóterápiát?

- 1-100 éves korig preventív immunerősítésként, dohányosoknak, szmogot szívó városlakóknak, teherbíró képesség fokozónak, asztmásoknak, allergiásoknak, Kruppos babáknak, COPD-ben szenvedő betegeknek, valamint légcső-, -hörghurut-, arc-, homloküreg-, fül- és légúti gyulladásos betegségek kezelésére. 

- Hol lehet bejelentkezni, illetve igénybe venni a kezelést?

- Címünk: 2051. Biatorbágy, Baross Gábor u. 13. II. em.
Tel: +36-20-487-65-00

- Webes elérhetőségük van-e?

- www.indiso.eu  vagy http://biaso.atw.hu
Facebook >>>
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.02.17.
Kép

Február 18-án ünnepli születésnapját John Travolta, Hollywood nagy visszatérője, akinek nemrégiben született meg harmadik gyermeke,...   Tovább »
2012.06.27.
Kép

Nyáron ünnepli a 77. születésnapját Donald Sutherland, akit a nagyközönség annak idején A Piszkos tizenkettő, majd a Kelly hősei című ...   Tovább »
2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »