Lexus GS 2012 bemutató a Reálszisztéma Budában Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2012. június 21. csütörtök, 15:37

Lexus GS 2012 próbaúttal egybekötött hivatalos bemutató

Az új GS tavaszi, statikus étvágycsináló bemutatóján, csak nézhettük, s hallgathattuk a sok műszaki csemegét. Ma, a Reálszisztéma, mint a Lexus budai fellegvára, adott otthont a rövid próbautas bemutatónak.

Milyen az új GS? A lényeget kiemelve, a vezetésre fókuszálva elmondhatjuk: egyértelmű és lélegzetelállító. Hosszabb együttélés esetén minden műszaki csemege, újdonság és ritkaság bőségesen tesztelhető. Aktív összkerék-kormányzás, Nano-tech, a dohányfüstöt még az utastéri kárpitokból is kirántó csodaklíma, aktív éjjellátó, Mark&Levinson csodahifi, amit nem kell hangosan hallgatni, hisz annyira részletgazdag audio élményt nyújt, mintha körül ülnének minket a zenészek, mind, mind remek dolgok. A szórakozásunkat és a kényelmünket szolgálják. Ezekről bővebben beszámolunk hosszabb tesztünk alkalmával.

Most nézzük magát az autót! A vezetési élmény a motor beindításával kezdődik. Igen, fontos a motor. A GS hybrid hajtással és egy 2,5literes V6-os benzinessel kapható. Rajtam kívül mindenki a hybrid vezetésére iratkozott fel, több órára előre lefoglalva azt az autót. Én pedig a mai hybridőrület ellenére úgy döntöttem, egy két és fél literes V6-ossal gurigázni nem is rossz dolog. Igazam lett. Hangja nincs, az ereje bitang, a váltója gyors és pontos. Hol itt a csoda? Pont ott, hogy a temérdek műszaki csemege és újdonság ellenére is, minden egyszerűen, magától értetődően működik. Semmi sem vonja el a vezető figyelmét. Letisztult formák vesznek körbe, logikusan elhelyezett kapcsolókkal. Körbe vesz a luxus, miközben semmi sincs túljátszva.

Az igazi „petrolhead”-ek nagy örömüket fogják lelni ebben az autóban. Mindent tud, de nem üvölti ránk, csak mint egy jó komornyik, kezünk ügyében tart mindent. Ez a művészet. Bárki teledobálhat egy autót gombokkal, de a gombok számát úgy minimalizálni, hogy az elérhető funkciók száma maximális legyen, s mindeközben csak akkor vegyük észre a gombokat, amikor szükségünk van rájuk, na, ez az igazi tervezés. Látszik a sok teszt, visszacsatolás, vevői vélemény felhasználása.

Mitől lélegzetelállító? Rossz úton is volt szerencsém próbálni, egyszerűen kisimítja a huplikat, gödröket. Kanyarban is tökéletesen tartja az ívet, hiába a keresztbordák sokasága, nem engedi el az utat. No és persze ott van még a V6-os. Ez kell az igazi mosolyhoz, az örömautózás itt indul. Mindezt megfejeli a hihetetlen csönddel. Nem láttam korábban még ilyet.

Nagyon várom már a hosszabb tesztet, addig, hogy kibírjuk, csatolok néhány képet a gyönyörűségről és a bemutatóról:

A meghívást köszönjük a Toyota Motor Hungary Kft-nek, a helyszínt pedig a Reálszisztéma Lexus Budának!

Foto: Aszódi Ádám

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.