Lexus GS 2012 bemutató és első képek PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2012. március 26. hétfő, 00:00

Mi történik a tojással, ha éleket vasalnak rá? Műalkotássá lesz, mondjuk szoborrá. Micsoda ellentét, a szobor statikus, a Lexus dinamikus. Már álló helyzetben is suhanni hív!

Nem szeretem a lapos autókat, de ez az új, 2012-es Lexus GS igazán kedvemre való autó. Már az elődmodell is szép volt, világosan kitűnt a tömegből és visszafogottan, de határozottan adta a külvilág tudtára, a pillanatnyi technikai csúcsot képviseli bársonyba bugyolálva.

Lágy vonalai határozott ívekké értek a tervezőasztalon. Teli találat! Az eddigi japános és amerikaias vonalvezetés átalakult, célba vették Európát. A GS főtervezője majd fél évet töltött Európában, csak azért, hogy átélje, megértse az itteni viszonyokat és igényeket. Hazánkban is járt, kikérte a kereskedők és néhány ügyfél véleményét. Az ábra szerint, fel is használta azokat. Ilyen egy hatékony tanulmányút.

Európa örülhet, megnőtt a GS (főleg belül), merevebb lett, kevesebbet fogyaszt, kicsit erősebb, mint volt és a külseje is jelentősen megváltozott. Azért nem írom egyszerűen csak, hogy szebb lett, mert az elődmodell is gyönyörű volt. A mostani túltesz azon, finomabb, de mégis határozottabb vonalaival. Nagyon friss a forma.

Maga az autó is ropogott még, előszériás, kézzel összeszerelt darabbal tisztelték meg a hazai közönséget. Tényleges forgalmazása csak három hónap múlva kezdődik. Ma, csak elénk tették az étlapot, megmutatták, milyen a szarvas pörkölt képe, gondosan, hasonlatokkal színezve leírták az ízét, majd hozzá tették, a vadászidény csak három hónap múlva indul. Nem baj, feszülő inakkal várjuk!

A műszaki tartalomból nekem a vezető szemét (és fáradását) figyelő rendszer tetszett a legjobban, ami átlát a napszemüvegen is. Erre való az infra technológia.

Jó volt látni, hogy komolyan veszik a hazai piacot, az ünnepélyes bemutatón felszólaltak Dimitris Tripospitis, Varga Péter, Kárpáti László és Krajcsovits Sándor urak.

A Lexus GS-sel magasra tették ismét a lécet a prémium kategóriában. Talán ezt hivatott kifejezni az ünnepélyes bemutatón, az elegáns szálloda második emeletén, a két felfutó lépcső közt trónoló ezüst fényű GS.

Újságírói kérdésre kiderült, ezeket a japán mérnökök kezei által épített csodákat, a bemutatók sora és a szériagyártás beindítása után sajnos bezúzzák. Mélyen megrendültem.

Annak a szegény országnak úgyis annyi baja volt mostanában, még vessződnek a visszaszállítással és bezúzással is. Hazajöttem, körülnéztem. Szűkös a kertünk, de magamra vállalom a bezúzás gigászi feladatát. Amennyiben a zöldek aggódnának a kertemért, van „b” tervem is, a nappaliból repül a kanapé, majd vagány díszt csinálok a GS-ből! Csak adják már ide!

A meghívást köszönjük a Toyota Motor Hungary Kft-nek!

Foto: Aszódi Ádám

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.04.29.
Kép

Uma Thurman, Tarantino harcos istennője, a Ponyvaregény ikonja, az egykori modell, két gyermekes családanya és A-kategóriás szupersztár ma...   Tovább »
2012.09.05.
Kép

Farrokh Bulsara szinte egy idegen bolygóról érkezett a rock 'n' roll világába. Indiai zoroasztriánus vallású szülők gyermekeként a...   Tovább »
2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A nagy sikerű Harry Potter könyvek írójáról valószínűleg azok is tudják, kicsoda, akik soha egyetlen sort sem olvastak a műveiből. J. K....   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »