Lexus GS 2012 bemutató és első képek Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2012. március 26. hétfő, 00:00

Mi történik a tojással, ha éleket vasalnak rá? Műalkotássá lesz, mondjuk szoborrá. Micsoda ellentét, a szobor statikus, a Lexus dinamikus. Már álló helyzetben is suhanni hív!

Nem szeretem a lapos autókat, de ez az új, 2012-es Lexus GS igazán kedvemre való autó. Már az elődmodell is szép volt, világosan kitűnt a tömegből és visszafogottan, de határozottan adta a külvilág tudtára, a pillanatnyi technikai csúcsot képviseli bársonyba bugyolálva.

Lágy vonalai határozott ívekké értek a tervezőasztalon. Teli találat! Az eddigi japános és amerikaias vonalvezetés átalakult, célba vették Európát. A GS főtervezője majd fél évet töltött Európában, csak azért, hogy átélje, megértse az itteni viszonyokat és igényeket. Hazánkban is járt, kikérte a kereskedők és néhány ügyfél véleményét. Az ábra szerint, fel is használta azokat. Ilyen egy hatékony tanulmányút.

Európa örülhet, megnőtt a GS (főleg belül), merevebb lett, kevesebbet fogyaszt, kicsit erősebb, mint volt és a külseje is jelentősen megváltozott. Azért nem írom egyszerűen csak, hogy szebb lett, mert az elődmodell is gyönyörű volt. A mostani túltesz azon, finomabb, de mégis határozottabb vonalaival. Nagyon friss a forma.

Maga az autó is ropogott még, előszériás, kézzel összeszerelt darabbal tisztelték meg a hazai közönséget. Tényleges forgalmazása csak három hónap múlva kezdődik. Ma, csak elénk tették az étlapot, megmutatták, milyen a szarvas pörkölt képe, gondosan, hasonlatokkal színezve leírták az ízét, majd hozzá tették, a vadászidény csak három hónap múlva indul. Nem baj, feszülő inakkal várjuk!

A műszaki tartalomból nekem a vezető szemét (és fáradását) figyelő rendszer tetszett a legjobban, ami átlát a napszemüvegen is. Erre való az infra technológia.

Jó volt látni, hogy komolyan veszik a hazai piacot, az ünnepélyes bemutatón felszólaltak Dimitris Tripospitis, Varga Péter, Kárpáti László és Krajcsovits Sándor urak.

A Lexus GS-sel magasra tették ismét a lécet a prémium kategóriában. Talán ezt hivatott kifejezni az ünnepélyes bemutatón, az elegáns szálloda második emeletén, a két felfutó lépcső közt trónoló ezüst fényű GS.

Újságírói kérdésre kiderült, ezeket a japán mérnökök kezei által épített csodákat, a bemutatók sora és a szériagyártás beindítása után sajnos bezúzzák. Mélyen megrendültem.

Annak a szegény országnak úgyis annyi baja volt mostanában, még vessződnek a visszaszállítással és bezúzással is. Hazajöttem, körülnéztem. Szűkös a kertünk, de magamra vállalom a bezúzás gigászi feladatát. Amennyiben a zöldek aggódnának a kertemért, van „b” tervem is, a nappaliból repül a kanapé, majd vagány díszt csinálok a GS-ből! Csak adják már ide!

A meghívást köszönjük a Toyota Motor Hungary Kft-nek!

Foto: Aszódi Ádám

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.