Liam Neeson, az ír óriás PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Zs.   
2011. október 15. szombat, 00:00

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája töretlenül ívelt felfelé, magánéletét azonban szörnyű tragédia árnyékolta be.


William John Neeson Észak-Írországban látta meg a napvilágot 1952 nyarának elején. Tanár akart lenni, de sorsa más irányt vett, amikor 1976-ban csatlakozott egy belfasti színtársulathoz. Két év múlva Dublinba költözött, ahol jelentős színpadi szerepeket játszhatott. Így fedezte fel John Boorman rendező, aki 1981-ben beválogatta a híres Excalibur című film gárdájába.

Három évvel később A Bounty című, szintén legendás filmben tűnt fel Mel Gibson, Anthony Hopkins, Laurence Olivier és Daniel Day-Lewis partnereként. Számos mozi- és tévéfilm után az igazi áttörést 1993-ban Steven Spielberg immár klasszikusnak számító filmje, a Schindler listája hozta el. Ezt követően játszott A nyomorultakban, a Star wars – Baljós árnyakban,  a New York bandáiban, az Igazából szerelemben és a Batman: Kezdődik!-ben. Az utóbbi néhány évben a 60 felé közeledő színész több akciófilmben is főszerepet kapott. Az Elrabolva, A szupercsapat, és legutóbb az április 14-én bemutatott Ismeretlen férfi mind azt bizonyítja, hogy Liam Neesonon nem fog az idő.

Liam NatashávalAz immár 30 éve sikeres színész a hölgyek számára sem közömbös. Olyan szép és híres színésznők, énekesnők szerelmét mondhatta magáénak, mint Helen Mirren, Barbra Streisand, Julia Roberts, Brooke Shields és Sinéad O’Connor. Az Igazit azonban Vanessa Redgrave lánya, Natasha Richardson személyében találta meg. 1994-ben házasodtak össze, fiaik, Michael és Daniel a következő két évben születtek meg.

A színészházaspár tizenöt évig élt példás családi életet, amikor is Natasha 2009 márciusában, 45 évesen végzetes síbalesetet szenvedett Kanadában. Férjét lesújtotta a veszteség, de lassacskán sikerült feldolgoznia a történteket.

Tavaly ősszel a hírek szerint többször látták egy 36 éves üzletasszonnyal, aki állítólag feltűnően emlékeztet Natashára. Hogy azóta még együtt vannak-e, arról nem szól a fáma…

Érdekességek:

A Schindler listája főszerepéért Oscar-díjra jelölték.

- Az Excalibur forgatásán jött össze a nála hét évvel idősebb Helen Mirrennel. Négy évig voltak együtt.

- Kamaszkorában bokszolt, ennek köszönheti törött orrát.

- Pályája elején nem kapott meg egy szerepet, mert 193 centijével túl alacsony volt hozzá. Helyette egy 213 centis színészt választottak.

Kapcsolódó cikkek:

Sztár portrék >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2012.05.29.
Kép

A francia színész nem érte be kevéssel: sikeres hazájában és a nagyvilágban egyaránt, ő nyerte el a világ egyik legszebb nőjének kezét,...   Tovább »
2013.03.16.
Kép

Életemben először a hangját hallottam. Tizenéves lehettem, és egy kalózos filmet néztem otthon, a tévében. A főszereplőnek olyan...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A nagy sikerű Harry Potter könyvek írójáról valószínűleg azok is tudják, kicsoda, akik soha egyetlen sort sem olvastak a műveiből. J. K....   Tovább »
2011.04.26.
Kép

Első televíziós fellépése óta - nem véletlenül - Freddie Mercuryhez hasonlítják elementáris erősségű, kristálytiszta hangját. Tabáni...   Tovább »
2014.02.20.
Kép

Kurt Cobain, a punk rock valaha élt legnagyobb királya 47 éves lenne, ha 27 éves korában nem dördül el az a végzetes puskalövés, amely...   Tovább »