Matthew McConaughey, a megszelídült rosszfiú Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Zs.   
2011. június 21. kedd, 09:19

A sármos színész egy ügyvéd szerepével lett híres tizenöt éve, legújabb filmjében, Az igazság árában pedig ismét védőügyvédet alakít. Talán azért áll hozzá közel a tárgyalótermek világa, mert fiatalkorában maga is erre a pályára készült.Matthew David McConaughey Texas-ban született 1969. november 4-én, a Skorpió jegyében, többek között ennek is köszönheti ellenállhatatlan vonzerejét. Édesapja benzinkutat üzemeltetett, ám két bátyjával szemben Matt semmiféle érdeklődést nem mutatott az üzemanyag-biznisz iránt. Inkább változatosságra vágyott, úgyhogy nyakába vette a világot, és egy évet töltött Ausztráliában, ahol mosogatásból tartotta fenn magát. Miután visszatért az Egyesült Államokba, beiratkozott az austini egyetemre, ahol jogot hallgatott. Ám még mielőtt letette volna a záróvizsgákat, rájött, hogy mégis inkább a filmezés érdekli. Színészi karrierjét 1991-ben kezdte, eleinte persze kisebb filmekben és reklámokban szerepelt.

A siker 1996-ban kopogtatott az ajtaján, amikor a John Grisham regényéből készült Ha ölni kell című filmben játszott idealista, pályakezdő ügyvédet Morgan Freeman, Kevin Spacey és Sandra Bullock partnereként. A világ megismerte a nevét, a szakma pedig az új Paul Newmanként emlegette. A következő években többek között Jodie Fosterrel játszott a Kapcsolatban, majd Steven Spielberg filmjében, az Amistadban tűnt fel. Az ezredforduló után több romantikus vígjátékban szerepelt, mint például a Szeretném, ha szeretnél, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?,  a Szahara, az Anyám nyakán, a Bolondok aranya és az Excsajok szelleme. Sajnos ezen filmek többsége nem használt a karrierjének. Idén azonban végre ismét egy jó filmben kapott főszerepet, Az igazság árában érdekes módon megint védőügyvédet alakít, méghozzá remekül.

A magánéletben sem döntött mindig jól, 1999-ben például letartóztatták marihuána birtoklásáért. A szomszédok hívták ki a rendőrséget, mert Matthew hangosan bömböltette a zenét, miközben meztelenül dobolt. A rendőrség tiltott drogokat is talált nála, ő pedig tovább tetézte a bajt azzal, hogy ellenállt a rendőri intézkedésnek. Úgy tűnik, az utóbbi években lehiggadt, ebben bizonyára nagy szerepet játszott, hogy barátnőjével, Camilla Alves-szel két gyermek szülei lettek. Levi 2008 júliusában, Vida pedig 2010 január elején született.

Matthew McConaugheyÉrdekességek:

- A Ha ölni kell forgatásán összejött Sandra Bullock-kal, a Szahara forgatásán pedig Penélope Cruzzal.

- Szóba került, hogy ő játssza a Titanic férfi főszerepét, amelyet végül Leonardo di Caprio kapott meg.

- 2008-ban részt vett a riói karneválon.

- Kedvenc színésze Paul Newman.

- Első szerepét egy sörreklámban kapta.

- Saját ruhamárkája van, a „j. k. livin”.


Uma Thurman: Tarantino múzsája >>>

Gerard Butler, a skótok nemzeti kincse >>>

Nina Dobrev, a vámpírok szerelme >>>

James Franco az Oscar közelében >>>


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.