Megszületett a háromszázezredik amerikai Kia PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: decens.hu   
2011. július 14. csütörtök, 09:35

A Kia West Point-i üzemében legördült a gyártósorról a gyár történetének háromszázezredik terméke, az Egyesült Államok legkeresebb modellje, egy ezüstszínű Sorento terepjáró.- A Georgia állambeli West Pointban műküdő üzem termelékenységi mérföldkőhöz érkezett.
- Egy szürke Sorento SX, a cég legnépszerűbb típusa volt a szerencsés, jubileumi példány
- Alig másfél év alatt sikerült csúcsra járatni a termelést
- Ezüstszürke a háromszázezredik amerikai Kia

A 2009 novemberében megnyitott gyárban már három műszakban folyik a termelés, szeptemberben megkezdik az Optima limuzin összeszerelését, és elképzelhető, hogy rövid időn belül háromszázhatvanezer autóra kell növelniük az éves termelést. Az 1,2 milliárd dollárból létesített gyár megnyitásakor éves szinten háromszázezer autó legyártását tűzték ki célul, és alig öt hónappal később már el is készült az ötvenezredik jármű.
Tavaly szeptemberben érték el a százezret, ekkor vezették be a második műszakot, majd ezután a Hyundai Santa Fe gyártását is megkezdték, így hamarosan egy harmadik műszak bevezetése is szükségessé vált. A gyár megnyitásakor azzal számoltak, hogy mintegy kétezer-ötszáz állás létesítésével lendítik fel a környék gazdaságát, de már tavaly tavasszal több mint háromezer embert foglalkoztattak, a beszállítói oldalon pedig nagyjából hétezer új álláslehetőség vált elérhetővé a környéken.

Néhány szó a Kia Motors Corporation-ről

Az 1944-ben alapított Kia Motors Corporation (www.kia.com) – mely a fiatalos és minőségi autók gyártója – Korea legrégibb járműgyártó vállalata. A Hyundai-Kia Automotive Group tagjaként a Kia célja, hogy a világ vezető autómárkái közé kerüljön. A vállalat kilenc országban található 13 gyártó és összeszerelő üzeme évente több mint 1,4 millió járművet állít elő. Ezeket a járműveket a Kia 172 országra kiterjedő viszonteladói hálózatán keresztül értékesítik és szervizelik.

A Kiának jelenleg több mint 40 000 alkalmazottja van, éves árbevétele megközelíti a 17 milliárd amerikai dollárt. A vállalat az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság fő támogatója. A Kia ezen felül a FIFA (a labdarúgó-világbajnokság irányító testülete) hivatalos gépjármű-partnere, valamint az UEFA EUROTOP partnere. A Kia Motors Corporation szlogenje – „A meglepetés erejével” – arra a globális elkötelezettségre utal, hogy a vállalat az autózás folyamatos fejlesztésével mindig felülmúlja a vevők elvárásait.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A húsz éves színésznő tehetsége mellett egy dologban már gyermekkorában is jeleskedett: hitt abban, hogy imái meghallgatásra kerülnek......   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Heidi Klum újra is újra bebizonyítja a világnak, hogy a modellkarrier összeegyeztethető az anyasággal. Sőt, a Victoria Secret legszebb...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »