Mélyvörös korall PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Leidecker Ági   
2011. január 18. kedd, 19:30

A korall ékszerek világszerte hódítanak. Viselésük nem újdonság, hiszen a háború előtti, elegáns világ úri hölgyei már a századforduló előtt is előszeretettel hordták a vöröses és sötétszürke árnyalatban ragyogó parányi gyöngyöket és szögletes rudacskákat.
alt


A virágállatok vagy korallok a csalánozók osztályához tartozó tengeri organizmusok. A korallok közé tartoznak a trópusi óceánokban élő korallzátonyokat alkotó organizmusok, amelyek kalcium-karbonátot kiválasztva hoznak létre szilárd vázat.

alt

Az elnevezés a görög „korallion” szóból származik, jelentése nem ismert. A korallok színe sokféle lehet: tüzes skarlátvörös, világos rózsaszín, szürke, fekete vagy egészen fehér. Színük eredetileg tompa fényű, csak a fényezés után nyerik el csillogó, hideg üvegfényüket - amely azonban a viselés során kissé megfakul. Megmunkálása viszonylag könnyű, ezért az ötvösvilág évezredek óta előszeretettel használja.

alt

A korall ékszereket a leggyakrabban a Halak-jegyű emberek kedvelik. Gyógyhatása elsősorban idegi eredetű panaszokban, alvászavar esetén, emésztési problémák esetén nyújt segítséget.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A nagy sikerű Harry Potter könyvek írójáról valószínűleg azok is tudják, kicsoda, akik soha egyetlen sort sem olvastak a műveiből. J. K....   Tovább »
2011.10.18.
Kép

Október 14-én, pénteken nagy sikerrel mutatta be a Centrál Színház az Egy nyári éj mosolya című Broadway-musicalt Törőcsik Mari,...   Tovább »
2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »