Milliós Bugatti porcelánnal, kaviártartóval Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: MTI   
2011. július 05. kedd, 10:27

A Bugatti ismét bizonyította, hogy nincs felső határ, ha luxusról van szó: az autógyár porcelán elemekkel tűzdelt modellt készített, a kocsiban még kaviártartó is van, ára pedig 1,65 millió euró (435 millió forint).


A Bugatti Veyron a szériában gyártott autók leggyorsabbika a világon, a L'Or Blanc (Fehérarany) nevű modell azonban túltesz összes elődjén - írta az El País című spanyol napilap (www.elpais.com).

A modellel a Volkswagen érdekeltségébe tartozó autógyár és a KPM berlini porcelánműhely rukkolt elő. Ugyan a porcelánmanufaktúra 248 éves múltra tekint vissza, ilyen megbízatásnak azonban ritkán tett eleget. A L'Or Blanc hivatalosan a frankfurti autószalon hetében mutatkozik be szeptemberben, de Berlinben már láthatták az érdeklődők a napokban.

A porcelán és a sebesség "furcsa" ötletben egyesült, de ez a fajta keveredés a márka védjegye - közölte Stefan Brungs, az autógyár értékesítési vezetője, hozzáfűzve: "elvégre a Bugatti azzal szerzett hírnevet magának, hogy nem utasított el extravagáns ötleteket." A L'Or Blanc külseje csillogó fehér színben pompázik, a karosszériát vibráló kék csíkok díszítik.


Úgy hírlik, hogy a járművet egy emírségekbeli vállalkozónak gyártották, a vagyonos férfinak állítólag 800 autóból álló gyűjteménye van. A gépkocsi külsejének egy része is porcelán, belső tere összesen 12 porcelánelemet tartalmaz, a legfeltűnőbb ezek közül az a tartó, amelynek köszönhetően még 400 kilométer per órás sebességnél is kaviárt lehet majszolni a kocsiban.


"Minden azt szolgálja, hogy a legnagyobb luxust lehessen élvezni út közben" - jegyezte meg Achim Anscheidt, a Bugatti tervezőcsapatának feje. A Volkswagen 1998-ban vásárolta meg a Bugattit a Lamborghini és a Bentley márkával együtt, azzal a céllal, hogy a luxus triumvirátusát hozza létre a rivális BMW-hez tartozó Rolls Royce-szal szemben. Az olasz gyárat 1881-ben Ettore Bugatti alapította, manapság évente 50 autó készül a márka franciaországi üzemében.

Fotó: www.Dream-car.tv

KTM Xbow >>>

Mesterséges intelligencia a mindennapokban >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.