Mobilitás, akadálymentesen PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Sajtóközlemény   
2012. január 25. szerda, 09:17

Magyarországon ma még szokatlan, de reményei szerint hagyományt teremtő feladatra vállalkozott az Auto Palace, amikor egy mozgássérült ügyfelük speciális, hazánkban egyedülálló átalakítással kívánta átvenni új Opel Meriváját.


Hermann Józsefnél negyvenöt évvel ezelőtt diagnosztizáltak izomsorvadást. Az azóta eltelt évtizedek alatt a progresszív betegség megfosztotta járóképességétől, de életkedvét és mozgásvágyát nem tudta elvenni: a most hatvanöt éves úr úgy döntött, új gépkocsit vásárol. A kiválasztott Opel Meriva magas üléspozíciójával és szélesre nyíló ajtajával az átlagosnál könnyebb, kényelmesebb beszállást biztosít az utasoknak, ám Hermann úrnak ennél több segítségre volt szüksége: olyan, különleges ülésre, amely kifordulva lehetővé teszi, hogy a minimális erőfeszítéssel foglaljon helyet az autóban.

Hermann úr elképzeléseinek egyetlen apró akadálya volt csupán: Magyarországon senki nem forgalmaz, és nem is szerel be ilyen ülést. Hermann úr ezért az Auto Palace Hungary Kft-hez (Budapest 1182, Sallai út 15.) fordult, ahol vállalták, hogy a kiválasztott 1.4 literes, 140 lóerős turbómotoros Meriváját egy, az igényeinek minden szempontból megfelelő ülésrendszerrel adják át.

OpelAz autóértékesítés pán-európai szakértőjéhez, a független AutoBinck csoporthoz tartozó Auto Palace nemzetközi tapasztalatait és kapcsolatrendszerét kihasználva keresésbe fogott, és munkatársai rövid időn belül rábukkantak a tökéletes megoldásra – Németországban. A hildeni központtal működő REHA Group Automotive GmbH &Co. KG (Kirchhoff Gruppe) kifejezetten mozgáskorlátozott vezetők és utasok számára fejleszt és gyárt átalakító készleteket és kiegészítő berendezéseket, az önálló autóvezetést segítő rendszerektől a kerekes szék beemelését és tárolását lehetővé tevő mechanikákon át az olyan, speciális ülésekig, amelyek egyike immár Hermann úr autójában végzi dolgát.

Miután a forrás megvolt, a beépítés többi fázisa már gördülékenyen zajlott, noha – mivel hazánkban soha, senki nem épített még be ilyen, kiforduló ülést – az Auto Palace szerelőinek és műszaki szakembereinek a gyártótól kapott dokumentáción és támogatáson kívül semmilyen támpont nem állt rendelkezésére. A teljes beszerelés végül nyolc munkaórát vett igénybe, amiből három magának az ülésnek és segédrendszereinek a beépítésével telt, majd további öt órát vett igénybe az ülésfűtés és a légzsákok átszerelése miatt szükségessé vált elektronikai átalakítás.

Hermann József úr és felesége 2012. január 20-án, az Auto Palace délpesti telephelyén vették át új, szó szerint testre szabott autójukat Markó Zoltán ügyvezető igazgatótól. Az átalakítás összköltsége elérte az 1,4 millió forintot, ezért, bár nyilvánvalóan széles körben volna igény egy ilyen jellegű termékre, a fizetőképes kereslet vélhetően szerényebb lesz. Az Auto Palace mindenesetre – immár Magyarországon egyedülálló beszerelési tapasztalattal a tarsolyában – örömmel fogad minden hasonló jellegű felkérést a jövőben.

Az Auto Palace-ról


A hollandiai székhelyű AutoBinck Holding N.V. magyarországi leányvállalatának, az Auto Palace Hungary Kft.-nek a többmárkás (multibrand) kereskedése immár több mint három éve várja azokat az ügyfeleket, amelyek nem egy konkrét autómárkában gondolkodnak, hanem személyes igényeik és lehetőségeik figyelembe vételével a lehető legoptimálisabb mobilitási megoldást szeretnék megtalálni maguknak. A négy különböző márkát képviselő Auto Palace az AutoBinck filozófiájának hazai meghonosítójaként ügyfélközpontú, sokoldalú és rugalmas szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, biztos, sok lábon álló és kiváló szakmai tapasztalattal rendelkező háttérrel.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.12.02.
Kép

A húsz éves színésznő tehetsége mellett egy dologban már gyermekkorában is jeleskedett: hitt abban, hogy imái meghallgatásra kerülnek......   Tovább »
2012.06.25.
Kép

Paul Bettany a világ egyik legfelkapottabb angol színésze, aki bebizonyította, hogy nem csak a prózai szerepekben tud kiemelkedő produkciót...   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Simon Bakerrel hetente találkozhatunk a képernyőn. De vigyázat! A mentalista természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik! Nem mindegy ...   Tovább »
2012.05.29.
Kép

A francia színész nem érte be kevéssel: sikeres hazájában és a nagyvilágban egyaránt, ő nyerte el a világ egyik legszebb nőjének kezét,...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »