Modern hálószoba titkaink PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. január 02. vasárnap, 01:00

A hálószoba az egyik legfontosabb helyszíne az otthonunknak, hiszen itt pihenjük ki a napi fáradalmainkat, itt tudunk megfeledkezni a külvilág zajaitól, és itt bújunk össze a kedvesünkkel. Nem mindegy tehát, hogy hova építjük, és milyen stílusban rendezzük be a hálószobát.

alt


Amennyiben oly szerencsések vagyunk, hogy mi magunk építhetjük fel álmaink otthonát, és lehetőségünk van megtervezni a hálószoba fekvését, érdemes az északi, északkeleti vagy keleti oldalt választani, és meghagyni a "napfürdős" oldalakat azon helyiségek számára, ahol többnyire nappal tartózkodunk. Az alvás akkor egészséges, ha kissé hűvös a levegő, amely nem jelent többet 19-20 foknál, és a szobánkban teljes sötétség honol - hogy a szemünk és az idegrendszerünk maximálisan regenerálódni tudjon.


alt


Hálószobánk színei segíthetnek a pihenésben: a föld színek nyugalmat, stabilitást, meghittséget árasztanak, a hideg, fehér fények pedig segítik az ellazulást. A vörös színek használatát azoknak javasoljuk, akik egy kis extra tüzet szeretnének vinni a szerelmi életükbe.


alt


Egyre többen kedvelik a letisztult, modern, stílusos formákat, amelyek kissé futurisztikus érzést keltenek az emberben. A fehér eleganciát sugall, és tisztaságot, míg a zöld szín segíti a relaxálást. A franciaágy felett elhelyezett hatalmas poszter anélkül uralja a teret, hogy zavarná az itt alvók intimitását, és egyfajta romantikát ad a helyiség hangulatához. A kristályokkal díszített csillár az egyenes vonalakat tompítja, és egyfajta könnyedséget visz a hálószoba falai közé.


alt


A fa-dekorációra hajazó tapétát és a föld-színekkel berendezett hálószobát azoknak ajánljuk, akik kedvelik a mediterrán hangulatot, ám nem akarnak lemondani a modern vonalvezetésről. A széles, tükrös tolóajtók mögé rejtett gardrób optikailag növeli a teret, és világossá teszi az amúgy is vidám szobát.


alt


A vörös nem csupán a szenvedélyek felkorbácsolására szolgál, hanem energiával tölti fel az itt pihenőket. Meleget sugároz, és gazdagságot, ám ahhoz, hogy ez érvényesüljön, hideg fehér, és sötétbarna föld színeket célszerű alkalmazni a hálószoba többi részében. A vörös összeállításhoz jól passzolnak a letisztult gömb formák, a puha, szőrmét utánzó hófehér szőnyeg, és a keleties hangulatot árasztó drapériák.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2011.03.29.
Kép

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2011.10.15.
Kép

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája...   Tovább »
2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »