Modern hálószoba titkaink PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. január 02. vasárnap, 01:00

A hálószoba az egyik legfontosabb helyszíne az otthonunknak, hiszen itt pihenjük ki a napi fáradalmainkat, itt tudunk megfeledkezni a külvilág zajaitól, és itt bújunk össze a kedvesünkkel. Nem mindegy tehát, hogy hova építjük, és milyen stílusban rendezzük be a hálószobát.

alt


Amennyiben oly szerencsések vagyunk, hogy mi magunk építhetjük fel álmaink otthonát, és lehetőségünk van megtervezni a hálószoba fekvését, érdemes az északi, északkeleti vagy keleti oldalt választani, és meghagyni a "napfürdős" oldalakat azon helyiségek számára, ahol többnyire nappal tartózkodunk. Az alvás akkor egészséges, ha kissé hűvös a levegő, amely nem jelent többet 19-20 foknál, és a szobánkban teljes sötétség honol - hogy a szemünk és az idegrendszerünk maximálisan regenerálódni tudjon.


alt


Hálószobánk színei segíthetnek a pihenésben: a föld színek nyugalmat, stabilitást, meghittséget árasztanak, a hideg, fehér fények pedig segítik az ellazulást. A vörös színek használatát azoknak javasoljuk, akik egy kis extra tüzet szeretnének vinni a szerelmi életükbe.


alt


Egyre többen kedvelik a letisztult, modern, stílusos formákat, amelyek kissé futurisztikus érzést keltenek az emberben. A fehér eleganciát sugall, és tisztaságot, míg a zöld szín segíti a relaxálást. A franciaágy felett elhelyezett hatalmas poszter anélkül uralja a teret, hogy zavarná az itt alvók intimitását, és egyfajta romantikát ad a helyiség hangulatához. A kristályokkal díszített csillár az egyenes vonalakat tompítja, és egyfajta könnyedséget visz a hálószoba falai közé.


alt


A fa-dekorációra hajazó tapétát és a föld-színekkel berendezett hálószobát azoknak ajánljuk, akik kedvelik a mediterrán hangulatot, ám nem akarnak lemondani a modern vonalvezetésről. A széles, tükrös tolóajtók mögé rejtett gardrób optikailag növeli a teret, és világossá teszi az amúgy is vidám szobát.


alt


A vörös nem csupán a szenvedélyek felkorbácsolására szolgál, hanem energiával tölti fel az itt pihenőket. Meleget sugároz, és gazdagságot, ám ahhoz, hogy ez érvényesüljön, hideg fehér, és sötétbarna föld színeket célszerű alkalmazni a hálószoba többi részében. A vörös összeállításhoz jól passzolnak a letisztult gömb formák, a puha, szőrmét utánzó hófehér szőnyeg, és a keleties hangulatot árasztó drapériák.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2012.05.29.
Kép

A francia színész nem érte be kevéssel: sikeres hazájában és a nagyvilágban egyaránt, ő nyerte el a világ egyik legszebb nőjének kezét,...   Tovább »
2014.02.20.
Kép

Kurt Cobain, a punk rock valaha élt legnagyobb királya 47 éves lenne, ha 27 éves korában nem dördül el az a végzetes puskalövés, amely...   Tovább »
2012.04.16.
Kép

A zord éghajlatú skót felföld számos karakteres férfit adott a világnak: gondoljunk csak Sean Connery-re, Rod Stewartra, Ewan McGregorra vagy...   Tovább »
2012.05.06.
Kép

Paul Wesley egy csapásra vált világsztárrá a Vámpírnaplók szédületes sikerének köszönhetően. Mára lányok, asszonyok milliói követik...   Tovább »
2011.03.01.
Kép

A brit színész jó ideig élte az ismert, de sztárnak nem nevezhető színészek nyugalmas életét. A legújabb Bondként azonban személye...   Tovább »