Modern hálószoba titkaink Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2011. január 02. vasárnap, 01:00

A hálószoba az egyik legfontosabb helyszíne az otthonunknak, hiszen itt pihenjük ki a napi fáradalmainkat, itt tudunk megfeledkezni a külvilág zajaitól, és itt bújunk össze a kedvesünkkel. Nem mindegy tehát, hogy hova építjük, és milyen stílusban rendezzük be a hálószobát.

alt


Amennyiben oly szerencsések vagyunk, hogy mi magunk építhetjük fel álmaink otthonát, és lehetőségünk van megtervezni a hálószoba fekvését, érdemes az északi, északkeleti vagy keleti oldalt választani, és meghagyni a "napfürdős" oldalakat azon helyiségek számára, ahol többnyire nappal tartózkodunk. Az alvás akkor egészséges, ha kissé hűvös a levegő, amely nem jelent többet 19-20 foknál, és a szobánkban teljes sötétség honol - hogy a szemünk és az idegrendszerünk maximálisan regenerálódni tudjon.


alt


Hálószobánk színei segíthetnek a pihenésben: a föld színek nyugalmat, stabilitást, meghittséget árasztanak, a hideg, fehér fények pedig segítik az ellazulást. A vörös színek használatát azoknak javasoljuk, akik egy kis extra tüzet szeretnének vinni a szerelmi életükbe.


alt


Egyre többen kedvelik a letisztult, modern, stílusos formákat, amelyek kissé futurisztikus érzést keltenek az emberben. A fehér eleganciát sugall, és tisztaságot, míg a zöld szín segíti a relaxálást. A franciaágy felett elhelyezett hatalmas poszter anélkül uralja a teret, hogy zavarná az itt alvók intimitását, és egyfajta romantikát ad a helyiség hangulatához. A kristályokkal díszített csillár az egyenes vonalakat tompítja, és egyfajta könnyedséget visz a hálószoba falai közé.


alt


A fa-dekorációra hajazó tapétát és a föld-színekkel berendezett hálószobát azoknak ajánljuk, akik kedvelik a mediterrán hangulatot, ám nem akarnak lemondani a modern vonalvezetésről. A széles, tükrös tolóajtók mögé rejtett gardrób optikailag növeli a teret, és világossá teszi az amúgy is vidám szobát.


alt


A vörös nem csupán a szenvedélyek felkorbácsolására szolgál, hanem energiával tölti fel az itt pihenőket. Meleget sugároz, és gazdagságot, ám ahhoz, hogy ez érvényesüljön, hideg fehér, és sötétbarna föld színeket célszerű alkalmazni a hálószoba többi részében. A vörös összeállításhoz jól passzolnak a letisztult gömb formák, a puha, szőrmét utánzó hófehér szőnyeg, és a keleties hangulatot árasztó drapériák.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.