Ön visszaadná a babaruhát? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2011. március 11. péntek, 10:45

Házasság pártoló emberként megütötte a minap a fülem egy rádióreklám. Mendelssohn bevonulója egyszer csak szétesik, s mintha visszafelé kezdene pörögni. A szöveg, közben a nagy döntések örök érvényét taglalja, majd rátér a lényegre: „de nem a Hyundainál”.A reklám tárgya egy teljesen új, a márka minőségére utaló kiváló marketinghúzás: kisbetűk és mindenféle esztelen megkötések nélkül, aki komolyan gondolja ma az autóvásárlást, az a Hyundainál egy teljesen egyedi és hazánkban úttörő szolgáltatást is kaphat új autója mellé. Készpénzes vásárlás esetén, az új autó átvétele után, amennyiben valaki mégsem oly elégedett autójával, annak fogyasztásával, kényelmével, egyéb tulajdonságaival, mint azt a vásárlás előtt feltételezte, visszakapja a teljes vételárat az autóért cserébe. Az ésszerű feltételek főbb pillérei: az autó nem futott még 1.000 kilométert, sértetlen, és az átvételtől még nem telt el harminc nap. Ez briliáns. Ilyet még a net-es vásárlás sem tud, sem időben, sem értékben, sem pedig teszt lehetőségben.

A részletekről Ördög Ibolyával a Hyundai Holding Hungary Kft PR szakértőjével beszélgettünk.


- A 30 napos visszavásárlási védelem nagyon vonzó, élt-e már vele valaki?

- A programban már több vásárlónk részt vesz, de autót vissza még senki sem hozott.


- Az importőr fogalmazta meg ezt a rendkívüli lehetőséget, vagy a Hyundai adja esetleg Európa-szerte?

- Az alap ötletet egy nagyon sikeres, három hónap hosszú spanyol kísérlet adta. Ez idő alatt 7.000 eladott autóból csupán néhány darabot vittek vissza. Az itthoni példát ezen kísérlet továbbgondolásaként a Hyundai magyarországi importőre fogalmazta meg, dolgozta ki, és immáron három hete el is indította. Európa szeme most a magyarokon van, kíváncsian figyelik a fejleményeket és vizsgálják a magyar módszer átvételének lehetőségét.


- A márka megítélése hol kedvezőbb, Magyarországon, vagy tőlünk nyugatabbra? Mi lehet ennek az oka?

- Tőlünk nyugatabbra egyértelműen más a Hyundai gépjárművek megítélése, jobban ismerik a Hyundai márkát, világpiaci helyzetét, és az autógyártáson kívüli komoly ipari teljesítményét. A legnagyobb népszerűségnek a márka persze Ázsiában valamint a tengerentúlon örvend. Az okok szerteágazóak, a történelem, a kultúra, a szabad kereskedelem útvesztőiben keresendőek.


- Minden Hyundai modellre egyformán érvényes a visszavásárlási védelem?

- Igen, minden, ma hazánkban  kapható új Hyundai személygépkocsira.


- Néhány hete fut csak ez a páratlan lehetőség. Ilyen rövid idő alatt is tapasztaltak már változást a magyar piacon a márkáról kialakult képben?

- Igen, az érdeklődés jelentősen megnövekedett. Maga a Hyundai a közelmúltban többszörösére növelte a magyar piacon elért részesedését. Míg 2007-ben az itthon eladott autók csupán 0,5%-a volt Hyundai, addig ma ez az érték már 2,5% körül mozog, ami ötszöröse a korábbi részesedésnek.


- Csak kampány jelleggel bizonyos időre tesznek próbát, vagy mostantól az idők végezetéig az agyunkba véshetjük, ha Hyundai, akkor 30 napig, vagy 1.000km futásteljesítményig szabadon visszaléphetünk?

- Reményeink szerint a márka nevével össze fog fonódni az emberek fejében ez a páratlan lehetőség. Nincs időkorlát, mostantól minden új Hyundai személygépkocsihoz kérhető. A magas minőség mellett, ezzel is ki kívánunk tűnni a piaci szereplők közül. Az ötéves garanciánk, ami kilométer korlátozás nélküli eddig is megkülönböztette autóinkat, hiszen ha jobban belegondolunk, magukat prémium szegmensbe pozícionáló gyártók is gyakran csak két évre szóló, kilométer korlátokkal is behatárolt garanciát kínálnak. Ilyen védelmet pedig senki sem.


- Egy ilyen ajánlat, nagyon komoly döntésnek számít még apróbb műszaki cikkek esetében is. Személygépkocsik esetében, amik bizony jelentős értéket képviselnek feltételezhető, hogy hosszas előkészítő munka előzte meg a színre lépést. Tud esetleg a pártolók, és az ellenzők részéről néhány érdekes, vagy komoly csatákat okozó érvet említeni?

- Alapvetően elég egységesen támogatták a kollégák az ötletet. Csata nem volt. Néhány aggály ugyan felmerült, például a tini vásárlók esetében mi van akkor, ha csak balatoni disco-járatnak vesznek egy autót mondjuk három hétre. Erre azonban nagyon kicsi az esély, hiszen feltételezzük vásárlóinkról a kellő érettséget. Továbbá vevőink komoly felelősséget vállalnak azzal, hogy az autó teljes vételárát leteszik, ezzel kifejezik döntésük komolyságát, és pontosan tudják, az ajánlat csak sértetlen, rendeltetésszerűen használt autóra vonatkozik.


Európa ismét tanulhat tőlünk valami jót, hát éljünk vele méltó módon és felelősség- teljes döntéseinkkel mutassunk jó példát! Akkor ez a cipő senkit sem fog szorítani! Bravó Hyundai, tiszta szívből drukkolunk a lehetőség sikeréért, és a márka méltó elismeréséért.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Katalin  - auto   |2011-03-11 16:30:33
Nagyon tetszik az autó is, de az újfajta reklámozás egészen káprázatos!
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

Jacob Blacket mindenki kedveli: a nők a kisfiús mosolya, a férfiak pedig a kőkemény munkával elért izomzata miatt. Az ifjú színész nagyon...   Tovább »
2012.06.27.
Kép

Nyáron ünnepli a 77. születésnapját Donald Sutherland, akit a nagyközönség annak idején A Piszkos tizenkettő, majd a Kelly hősei című ...   Tovább »