Paul Wesley, a céltudatos Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2012. május 06. vasárnap, 00:00

Paul Wesley egy csapásra vált világsztárrá a Vámpírnaplók szédületes sikerének köszönhetően. Mára lányok, asszonyok milliói követik őt a Twitteren, és lesik az új forgatásokról szóló híreket.


Az ifjú színész Paul Thomas Wasilewski néven született 1982. július 23-án New Jerseyben található New Brunswickben (USA). Ahogy eredeti nevéből is látszik, lengyel származású: édesanyja Agnieszka, édesapja pedig Thomas Wasilewski. Három lánytestvére van, egy idősebb és két fiatalabb.

Paul a Christian Brothers Academy-n illetve a Marlboro High Schoolban tanult. Első szerepét a középiskolai évek alatt szerezte: a Guiding Light című sorozatban Max Nickerson bőrébe kellett bújnia. A szereplés olyannyira jól sikerült, hogy Wesley középiskolát váltott, hogy színészi karrierjét egyengetni tudja, az új helyen (a Lakewood Prep Schoolban) ugyanis komoly színész kör működött, ahova az ifjú színészpalánta azonnal "otthonra lelt".

Úgy látszik, jól tette Paul, hogy zsenge ifjú korától kizárólag a színészi pályára koncentrált, és később még az egyetemet is otthagyta a filmezés miatt, mert pályája gyorsan elindult felfelé. 2005-ben kicsit amerikaibbra vette a fazont, és nevét az Államokban lényegesen jobban csengő Wesley-re változtatta.

Kevesen emlékeznek rá, de Wesley szerepelt a Kiefer Sutherland nevével fémjelzett szintén igen sikeres sorozatban, a 24-ben, ám akkoriban még nem volt annyira híres, hogy mellékszereplőként megragadjon az emberek fejében, akik - főleg a rajongók - árgus szemekkel Jack Bauer mindig kiszámíthatatlan lépteit figyelték.

Szintén feltűnt a Pimaszokban, az Amerikai álomban, az Army Wives-ban, a Cane-ben, az Everwoodban, a Guiding Lightban, a Smallville-ben, a Narancsvidékben és a Wolf Lake-ben, valamint a nagy sikerű Letaszítva című filmben. Az áttörést mégis a Vámpírnaplók udvarias, "jó oldalon álló", de legalábbis megjavulásra törekvő vámpírja, Stefan Salvatore szerepe hozta meg számára. Tény, hogy Paul karakteréhez remekül passzol a szerep: kissé szomorkás mosolyát látva el tudjuk hinni, hogy több, mint 140 éves, és évtizedek óta ugyanabba a lányba szerelmes...

A Vámpírnaplók című sorozatnak, csakúgy, mint a három főszereplőnek (Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley) elképesztően nagy rajongó tábora van világszerte, akik hétről hétre követik a sorozatot: a rajongói oldalakon a forgatások minden apró és ügyesen kiszivárogtatott mozzanatról tudomást szerezhetünk, követhetjük Elenát és a Salvatore fivéreket a Twitteren, és reménykedhetünk benne, hogy a Vámpírnaplók még sok évadot megél, hiszen háttérirodalom van bőven, csak győzzük kivárni az új részeket!

Érdekességek

- Filmbeli bátyja, Damon (Ian Somerhalder) az életben jó barátja (így nem kis színészi munka kell az állandó konfrontáció hiteles bemutatásához)

- Miután látta, hogy a Vámpírnaplók forgatókönyve nem egyezik az azonos című könyv-sorozattal, letette a könyveket és nem olvasta ki őket

- Riválisának tartja Edward Cullent, és úgy gondolja, a lányok Edwardot választanák...

- Szeret jégkorongozni és snowboardozni

- Egyre komolyabban érdekli a rendezés és az írás

Dim lights Embed Embed this video on your site

Nina Dobrev, a vámpírok szerelme >>>

Vámpírnaplók: élet az árnyak között >>>

Robert Pattinson: a vegetáriánus vámpír >>>

Twilight inspirálta ékszerek >>>

Kristen Stewart tündöklése >>>

Taylor Lautner célba ért >>>


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.