Praktikák menyasszonyoknak PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. május 06. vasárnap, 07:00

Minden menyasszony arra vágyik, hogy a nagy napon a megjelenése tökéletes legyen. De melyek azok a dolgok, amelyekre mindenképp oda kellene figyelnie minden leendő arának?


A legfontosabb, hogy mindenre hagyjunk elég időt: a fogyókúrát, a léböjt vagy méregtelenítő kúrát kezdjük el hetekkel, hónapokkal korábban, hogy ne a legutolsó napokban legyünk idegesek, feszültek, fáradékonyak. Az esküvő előtti napokra ideje korán jelentkezzünk be minden fontos szépészeti helyszínre: fodrászhoz, kozmetikushoz, sminkeshez, körmöshöz, pedikűröshöz, masszőrhöz. A sminket és a hajat még a nagy nap előtt próbáljuk el, ha lehet, legalább kétszer, és akkor biztos lesz a siker. Igyekezzünk előre beszerezni és kipróbálni mindent, hogy ne az esküvő napján derüljön ki, ha nem tetszik a rúzs vagy a púder színárnyalata, vagy nem passzul a hajtű a ruhánkhoz.

A sminkkel óvatosan bánjunk, inkább kérjünk profi segítséget, hiszen egy erős vagy eltúlzott make up tönkreteheti a varázst. A menyasszony sminkje finom és üde kell, hogy legyen, amely hangsúlyozza a hófehér (vagy manapság divatos tört fehér / krém színű) ruha árasztotta tisztaságot és romantikát, ám mégis erősnek kell lennie ahhoz, hogy az arc minden vonása szépen mutasson majd az esküvői fényképeken. Nagyon sok múlik az alapozáson, ezért célszerű a legjobb minőségű alapozót, korrektort és púdert választanunk, hiszen ezek nem csak elfedik az apró bőrhibákat, de csodaszéppé varázsolják az arcbőrt. A szemeket érdemes erősebben kihangsúlyozni, esetleg 3D-s műszempillát feltetetni, a szemöldököket finoman átsatírozni, ám a száj kifestésére mindenképp valamilyen szolidabb, rózsásabb árnyalatot ajánlunk, semmiképp sem sötét, erős, domináns rúzst. A vízálló szempillaspirál használata javallott... :-)

A frizura manapság sokféle lehet, s bár a legtöbb menyasszony ragaszkodik valamilyen feltűzött konty-megoldáshoz, hosszú hajúak bátran kibontva is hagyhatják a hajukat. Ne feledjük, a fátyol is öltöztet, így a hajkorona kiválasztásánál gondoljunk arra is, mennyit szeretnénk megmutatni a hajunkból, és mennyit bízunk a hercegnői megjelenést biztosító csipke csodákra. Semmiképp se tervezzünk drasztikus változást e napra (új színt, vágást), mert ha nem jól sikerül, tönkreteheti életünk legszebb pillanatait.

Az ékszerek kiválasztásánál vegyük figyelembe, mennyire díszes a ruha és a fátyol, mert olykor a kevesebb több, ráadásul úgy tartják, hogy a túl sok gyöngy viselése könnyeket hoz majd az ifjú arának. Ha mégis ékszert viselünk, keressünk finom, letisztult vagy könnyű, romantikus darabokat, amelyek szépen harmonizálnak a ruhánkkal.

A fátyol sokat dob a ruhán: ha két félét választunk, egész más megjelenést kölcsönözhetünk magunknak a polgári és templomi ceremóniára, hiszen a rövid, kalapszerű, jelképes fátyollal ruhánk hétköznapibbnak, mondhatni estélyinek tűnhet, míg a klasszikus, hosszú fehér fátyollal ünnepélyesebb hangulatot teremthetünk. A fátyol kiválasztásánál figyeljünk oda, hogy olyan könnyű, fésűkkel vagy hajtűkkel megtűzhető példányt válasszunk, amely nem dúlja majd szét gondosan elkészült frizuránkat!

A csokor legyen egyszerű, ne nyomja el a menyasszony kisugárzásának a fényét. A megrendelésnél kerüljük az allergizáló fajtákat, a harsány színeket, és az extrém formákat. Célszerű a menyasszonyi csokor virágaiból összeállított virágok mintájára a vőlegénynek és a férfi családtagoknak kitűzőt rendelni, esetleg a hölgyek kezére, kalapjára felköthető masnis virágokat kérni.

Vízálló sminkek >>>

A hatékony kézápolás titkai >>>

Varázslatos fürdők >>>

Mi legyen a gardróbunkban? >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.10.20.
Kép

Ki hinné, hogy a csodálatos Monica már 47 éves? Az olasz lány modellként kezdte, majd színészi pályára lépett, így ismerhette meg a...   Tovább »
2012.09.05.
Kép

Farrokh Bulsara szinte egy idegen bolygóról érkezett a rock 'n' roll világába. Indiai zoroasztriánus vallású szülők gyermekeként a...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Simon Bakerrel hetente találkozhatunk a képernyőn. De vigyázat! A mentalista természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik! Nem mindegy ...   Tovább »