Robert Pattinson, a vegetáriánus vámpír Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Zs.   
2011. március 29. kedd, 19:00

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr színtársulathoz, de zeneileg is képezte magát: háromévesen kezdett zongorázni, ötéves korától pedig gitárleckéket vett. Nem vesztegette az idejét, így ma kiválóan játszik mindkét hangszeren.Igazi sikereit azonban színészként érte el: nem kellett sokáig várnia az ismertségre sem: már 17 évesen kiválasztották Cedric szerepére a Harry Potter és a tűz serlege című filmhez, amelyet 2005-ben mutattak be a mozik. Két tévéfilm és egy kevéssé sikeres mozifilm után Salvador Dali bőrébe bújhatott a Little Ashes című alkotásban, amelyet Magyarországon végül nem mutattak be. A film Dali, Buñuel és García Lorca ifjú éveiről szól. Robert már ekkor sem számított ismeretlennek a mozirajongók számára, ám ezt össze sem lehet hasonlítani azzal a világhírnévvel és rajongással, amely ezután következett.

2008-ban ugyanis megfilmesítették Stephenie Meyer népszerű vámpírregényét, az Alkonyatot, melynek egyik főszerepét a kisfiúsan jóképű Robert kapta. Ezt még két folytatás követte, az Alkonyat: Újhold, és az Alkonyat: Napfogyatkozás.


Az érzékeny, vonzó, emberi vér fogyasztásától tartózkodó vámpír, Edward Cullen, vele együtt pedig Robert Pattinson végérvényesen a tinédzser lányok álma és kedvence lett. A vámpírmesék között hősünk feltűnt az Emlékezz rám! című romantikus dráma szomorú sorsú főszereplőjeként is, rajongói pedig hamarosan ismét találkozhatnak vele: május elején mutatják be hazánkban a Vizet az elefántnak! című legújabb filmjét, melyben Reese Witherspoon lesz a partnere.

A magánéletét nagyon őrzi, kevés információt oszt meg a világgal. Tavaly azonban több hír is megjelent, melyek szerint Alkonyat-beli partnere, Kristen Stewart a párja. Egy biztos: most épp mindketten Kanadában forgatják az Alkonyat-saga kétrészes folytatását, melynek első darabját idén novemberben mutatják be Amerikában, a másodikat pedig egy évvel később.


Érdekességek:

- 3000 másik jelentkezőt legyőzve szerezte meg Edward Cullen szerepét.

- 2008-ban és 2009-ben több szavazáson is első vagy előkelő helyezést ért el a legvonzóbb férfisztárok listáján.

- Állítólag távoli rokona Vlad Tepesnek, akiről Bram Stoker Dracula alakját mintázta.

- Míg az első Alkonyat-filmmel még „csak” 2 millió dollárt keresett, a második részért már 12 milliót kapott.

Twilight inspirálta ékszerek >>>

Vámpírnaplók - élet az árnyak között >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.