Szappankészítés - otthon PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2010. október 21. csütörtök, 20:39

Szappant készíteni mindenki tud - legalábbis, az, akiben megvan a kellő lelkesedés, hogy nekiálljon megálmodni a saját tervezésű, egyedi színű és illatú szappankollekcióját.


Maga a szappankészítés nem nehéz, ráadásul csodaszép darabokat készíthetünk magunknak, vagy szeretteinknek - ajándékba. Érdemes először végiggondolni, mely illatok és színek azok, amelyek igazán kedvesek a szívünknek, majd ezután kiválasztani az alapanyagokat, amelyek ma már a legtöbb hobbiboltban kaphatók.Hozzávalók:


- glicerines szappantömbök
- színezőanyagok
- illatanyagok
- öntőformák
- hőálló edények (mikrózhatóak legyenek!)
- kés
- fakanál
- védőszemüvegElkészítés:


1.) Készítsük elő azokat a mikrózható edényeket, amelyeket a szappankészítéshez szeretnénk használni. A csőrös edények a legjobbak, mert könnyebb kiönteni belőlük a szappant. Minden színhez külön edényt használjunk.
2.) A szappantömböket daraboljuk fel, és tegyük egy edénybe.
3.) Olvasszuk fel a mikróban (600 W-on egy nagyobb darab is elolvad max 1 perc alatt). Óvatosan vegyük ki (használhatunk védőszemüveget), majd egy fakanál végével ellenőrizzük, hogy egyenletesen felolvadt-e a massza. Keverjük hozzá az illó- és a színezőanyagokat, és alaposan keverjük össze a masszát
4.) A kiválasztott öntőformát tegyük sík (fix) felületre, majd óvatosan öntsük bele a szappant.
Jó tanácsok


- Ne öntsünk vizet a szappanhoz a készítés során!
- Lassan öntsük a szappant, nehogy buborékos legyen!
- Amennyiben több színű szappant választunk, minden szín kiöntése után meg kell várnunk, hogy az teljesen megdermedjen, és csak utána öntsük rá a következő színt!
- Természetes illatanyagnak használhatunk fahéjat, vaníliát, szegfűszeget, kókuszt, és egyéb fűszereket.
- Apró figurákkal, rózsa szirmokkal, citrom- vagy narancskarikákkal, gyöngyökkel, kagylókkal is díszíthetjük a szappanokat.
- Ajándékozás esetén díszítsük stílusosan a saját készítésű szappanjainkat!
Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.10.06.
Kép

Heidi Klum újra is újra bebizonyítja a világnak, hogy a modellkarrier összeegyeztethető az anyasággal. Sőt, a Victoria Secret legszebb...   Tovább »
2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »
2011.10.18.
Kép

Október 14-én, pénteken nagy sikerrel mutatta be a Centrál Színház az Egy nyári éj mosolya című Broadway-musicalt Törőcsik Mari,...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2011.03.01.
Kép

A brit színész jó ideig élte az ismert, de sztárnak nem nevezhető színészek nyugalmas életét. A legújabb Bondként azonban személye...   Tovább »