Őszi hangulatban Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ordódy Eszter   
2012. október 24. szerda, 00:00

Az egyre rövidülő nappalok és a tartós hideg beköszöntével az embernek nagyobb igénye van a napsütésre, és a természet közelségére, mint a meleg hónapokban, hogy feltöltődjön és lelkileg felkészüljön a télre.

A kertek ilyenkor a legszebbek: a növények "levetés előtt álló ruhája" ugyanis az ősz színeiben ragyog: a sárga, a vörös, a barna és a zöld minden árnyalatát megtaláljuk ilyenkor a környezetünkben. Érdemes hát becsempészni ezt a vidám színkavalkádot az otthonainkba is! A lakásdekoráció ma már önálló művészetnek számít, amelyet a háziasszonyok nagy része előszeretettel művel. Igazuk is van, hiszen milyen kellemes érzés egy olyan családi fészekben lakni, amelyben harmónia honol.


A lakberendezés pedig már az "utcán" elkezdődik, hiszen akkor szép egy ház vagy egy lakás, ha a bejárati ajtója is - évszaknak vagy ünnepeknek megfelelően -, ki van csinosítva. A bejáratunk a feng shui elvei szerint az emberi kapcsolatainkat szimbolizálja, ezért különösen jó, ha az ajtóra (vagy a bejárat közelébe) szép, falevelekkel, dísztökökkel, vagy meleg színű virágokkal díszített dekorációt helyezünk.Az ajtódíszeket - kellő lelkesedéssel és kreativitással - magunk is elkészíthetjük, de csodás darabokat vásárolhatunk bármelyik nagyobb hipermarketben, barkácsáruházban vagy virágüzletben. Amennyiben mi magunk állunk neki az ajtódísz készítésnek, érdemes dekor-falevelekkel és virágokkal, tökökkel, és más termékekkel dolgoznunk annak érdekében, hogy remekünk hosszú életű legyen.

Amennyiben természetes hatásra vágyunk, nyúljunk a természet ajándékaihoz: a csipkebogyóhoz, borostyánhoz, fűzfaágakhoz, őszi levelekhez, gesztenyéhez, tobozokhoz, pici almákhoz, és a most nyíló őszi virágokhoz. Alapnak használjunk karton vagy vessző-koszorú alapot, amelyre hobbi ragasztóval, vagy vékony dróthuzallal, esetleg kötöző fonallal rögzíthetjük a kívánt anyagokat.

alt


Akinek a bejárati ajtaja előtt kis esőfogó, terasz, esetleg néhány lépcső található, még jobban megvalósíthatja dekorációs ötleteit. Díszíthetjük például a lépcsőfokokat különböző méretű sütőtökökkel, mécsesekkel és virágokkal. Ügyesebben kivájhatják a tököket, hogy azok a sötétedés után lámpásként világítsanak, vagy ültethetnek a belsejükbe krizantémokat. Meglátják, egész más ilyen szép, színes hangulatú bejárattal várni a vendégeket, vagy csak egyszerűen hazatérni egy fárasztó nap után.

alt

De most lépjünk beljebb, a lakásba! Az ősz színeit a nappaliba, étkezőbe vagy a hallba is becsalogathatjuk: nem kell hozzá más, csak néhány bogyós ágacska, apró sárga és zöld dísztökök, némi szárított virág és termény. Rendezzük őket a dísztárgyaink köré, az ablakpárkányokra, rusztikus fonott kosarakba, fatálakba!

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.