Tavaszi virágdivat PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: MTI   
2012. március 20. kedd, 09:29

A tavasz királynői természetesem idén is a hagymások: a tulipán, a jácint és a nárcisz. A legújabb divatú csokrokban számos szín érvényesül, de akadnak olyan kompozíciók is, amelyek egyetlen szín köré csoportosulnak. Ez főleg a sárga és a rózsaszín, amelyet a fehér és a zöld árnyalatai emelnek ki.

Önkifejezés, kreativitás, vonzó lakásbelső, változó terek – ma már a virágkötészet nem a születés- és névnapi csokrok készítésében merül ki. A hollandok nemcsak a virágok termesztésében és eladásában számítanak nagyhatalomnak, hanem a dekorációs növénydivatot is diktálják, és a ruházati trendekhez hasonlóan minden szezonban újítanak.

A legkedveltebb tavaszi virágok között van a tulipán, amelynek különleges tulajdonsága, hogy a vázában is tovább növekszik, akár vágott virágként, akár cserépben. Ezzel izgalmasan megváltoztatja a már kialakult kompozíciót. A színes, fodros szirmú papagáj, és a dupla virágú fajták különösen kedveltek. A jácint vágott virágként is népszerű, akárcsak a nárcisz, amelynek sárga színe kiemeli a tavasz frissességét.

Viszonylag új tagja a tavaszi virágoknak – legalábbis Magyarországon - a kockás liliom (Fritillaria) amelynek vadon élő, védett változatát természetesen nem szabad leszedni, de milliószámra termesztett rokonai Hollandiában hétköznapi virágnak számítanak és nagyon népszerűek.

A kanyargós szárú, kerek, tömött virágú boglárka (Ranunculus) az egyik legbájosabb virág, és ugyancsak növekszik a vázában, mint a tulipán. A bangita (Viburnum) bolondos kompozíciókban is használható, mert a szára rugalmas és a virágkötők legfantáziadúsabb alkotó kedvének is engedelmeskedik.


A tulipánok önmagukban, egy sima üvegvázában is gyönyörűek, de kompozíciók részeként is megállják a helyüket.

Sok alkotásban szerepel a viola, a szellőrózsa, az orgona, a fűz ága és a fürtös gyöngyike is.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.10.
Kép

Illényi Katica hegedűművésznő nem véletlenül lett világhírű. Énekel, táncol, színésznőként, műsorvezetőként is briliáns, és...   Tovább »
2011.06.21.
Kép

A sármos színész egy ügyvéd szerepével lett híres tizenöt éve, legújabb filmjében, Az igazság árában pedig ismét védőügyvédet...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2012.06.25.
Kép

Paul Bettany a világ egyik legfelkapottabb angol színésze, aki bebizonyította, hogy nem csak a prózai szerepekben tud kiemelkedő produkciót...   Tovább »
2011.03.14.
Kép

Az írek nemzeti kincse Eithne Patricia Ní Bhraonáin néven született az ország észak-nyugati részén, Donegal megyében. Az Orinoco Flow...   Tovább »