Tavaszi virágdivat Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: MTI   
2012. március 20. kedd, 09:29

A tavasz királynői természetesem idén is a hagymások: a tulipán, a jácint és a nárcisz. A legújabb divatú csokrokban számos szín érvényesül, de akadnak olyan kompozíciók is, amelyek egyetlen szín köré csoportosulnak. Ez főleg a sárga és a rózsaszín, amelyet a fehér és a zöld árnyalatai emelnek ki.

Önkifejezés, kreativitás, vonzó lakásbelső, változó terek – ma már a virágkötészet nem a születés- és névnapi csokrok készítésében merül ki. A hollandok nemcsak a virágok termesztésében és eladásában számítanak nagyhatalomnak, hanem a dekorációs növénydivatot is diktálják, és a ruházati trendekhez hasonlóan minden szezonban újítanak.

A legkedveltebb tavaszi virágok között van a tulipán, amelynek különleges tulajdonsága, hogy a vázában is tovább növekszik, akár vágott virágként, akár cserépben. Ezzel izgalmasan megváltoztatja a már kialakult kompozíciót. A színes, fodros szirmú papagáj, és a dupla virágú fajták különösen kedveltek. A jácint vágott virágként is népszerű, akárcsak a nárcisz, amelynek sárga színe kiemeli a tavasz frissességét.

Viszonylag új tagja a tavaszi virágoknak – legalábbis Magyarországon - a kockás liliom (Fritillaria) amelynek vadon élő, védett változatát természetesen nem szabad leszedni, de milliószámra termesztett rokonai Hollandiában hétköznapi virágnak számítanak és nagyon népszerűek.

A kanyargós szárú, kerek, tömött virágú boglárka (Ranunculus) az egyik legbájosabb virág, és ugyancsak növekszik a vázában, mint a tulipán. A bangita (Viburnum) bolondos kompozíciókban is használható, mert a szára rugalmas és a virágkötők legfantáziadúsabb alkotó kedvének is engedelmeskedik.


A tulipánok önmagukban, egy sima üvegvázában is gyönyörűek, de kompozíciók részeként is megállják a helyüket.

Sok alkotásban szerepel a viola, a szellőrózsa, az orgona, a fűz ága és a fürtös gyöngyike is.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.