Tekerjünk papírcsíkokat! Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. április 16. hétfő, 00:00

A papírcsík-technika ma már az óvodákban is hódít, mivel fejleszti a gyermeki fantáziát és a kicsik finom-motorikus képességét, ráadásul nem is túl költségigényes.

A quilling néven ismert papírcsík-technika nem véletlenül olyan népszerű, hiszen olcsón és viszonylag könnyen meseszép motívumokat készíthetünk belőlük, amelyekkel dísztárgyakat díszíthetünk, képeslapokat dekorálhatunk, s - amennyiben elég ügyesek vagyunk -, akár ékszereket is tervezhetünk. Az interneten számtalan ingyen letölthető, szezonális mintát találhatunk, amelyeket magunk is könnyen elkészíthetünk, de rajzolhatunk kedvünk szerint bármit: a színes papírcsíkok ugyanis sokféleképpen variálhatók.

Mi kell hozzá?

- 1 csomag színes papírcsík-csomag
- quilling eszköz (ezzel tudjuk feltekerni a papírcsíkokat)
- száradás után áttetsző hobbi ragasztó
- kartonpapír

Ezzel a villa-szerű eszközzel kell feltekerni a vékony papírcsíkokat. Kézzel is lehet, csak úgy nehezebb, és tovább tart.

Elkészítés

1.) Válogassuk szét a papírcsíkokat szín szerint.
2.) Rajzoljuk elő a kívánt motívumot, vagy vegyük elő a kész sablonunkat.
3.) A quilling "villánk" segítségével tekerjük fel az első papírcsíkot, majd a csík végét rögzítsük a kész tekercshez színtelen hobbiragasztóval és óvatosan húzzuk le a villáról. Készítsük el a többi papírtekercsünket is, a megfelelő színekben.
4.) A motívumot kenjük meg vékonyan hobbiragasztóval, majd minden papírtekercset ragasszunk a megfelelő helyre. Száradásig tartsuk vízszintesen a képet.

Ajakbalzsam - házilag >>>

Üvegfestés mindenkinek! >>>

Szappankészítés otthon >>>

Só-liszt gyurma figurák >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.