Toyota Auris 2013 bemutató PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2013. január 15. kedd, 17:29

Megérkezett az új Auris! Vajon csillogóbb lett, mint elődje?


A buli remekül indult, mindjárt az elején átadták Risztov Éva olimpiai bajnoknőnk első saját Toyotáját egy Auris Hybrid személyében. Megható volt hallgatni, milyen régóta vágyakozott már saját Toyotára. Gratulálunk Évának, köszönjük az Aurum medált, és kívánjuk, hogy sok örömét lelje immár az Aurisban is!

A bemutatóra zárt pályán, egy vezetéstechnikai központban kerített sort a Toyota, aminek előnye a biztonságos próba, hátránya a szűkös tér és erősen korlátozott idő volt. Nem baj, a lényeg így is nagyon szembeötlő volt. Tett érte a Toyota, arra az esetre, ha valaki nem emlékezett volna az előd Aurisra, hoztak egyet, s csatasorba állították a tesztre. A kesztyűtartójában felhalmozott számlák mennyiségéből kiindulva, napi aktív használatban lévő autó volt.

A különbség, pontosabban a fejlődés óriási! Az előd egyterűs formája mára a múlté. Ezzel a drámai váltással a fiatalokat és a vezetéshez érzelmi alapon közelítőket célozták meg. Célzás után lőttek, s nálam be is találtak!

A korábbi, lágyan mosolygó zsömleformából, mára élekkel határolt, sportos, férfiasan mosolygós pofát varázsoltak az újdonságra.

Az oldala is megváltozott, olyan, mintha a családias vonalvezetést a sportautós váltaná, elegáns oldaldíszekkel megtámogatva. Laposabb az autó, s a hosszanti dekorelemekkel a küszöbnél és az ablak alsó pereménél jóval hosszabbnak hat elődjénél.

A korábbi jellegtelen hátsót, egy markáns, sajátos jegyekkel messziről felismerhetővé tett, sportos fenékre cserélték.

Jó az, ha egy márkának felvállalt, sajátos jegyei köszönnek vissza a modelljeiről segítve ezzel az azonosítást és erősítve a márka-kötődést. Én az új Aurist kívülről egy mini Lexus-szal azonosítom.

Arányai, vonalvezetése, luxus díszítő elemei, a lámpái formája, mind-mind a Lexus-nál megkezdett formanyelvhez igazodnak. A részletek is megnyerőek. A formatervezők alaposságát dicséri a fényszórókba tovább húzott hűtőrács-díszcsík. Ritkán látni ilyen áthatást!

Impozáns a hátsó oszlop ívelése.

Külön figyelmesség a légterelő bordácskák megjelenése az „A” oszlopon és a hátsólámpán. Nem feltűnő, avatott szemek számára mégis a megfontolt, átgondolt tervezés üzenetét küldik.

A felnik is harmonizálnak az új külsővel.

A legkellemesebb meglepetést számomra a belső tartogatta. Az elődmodell fő szenzációja kimerült egy furcsa híd kreálmányban, ami egyterűs, unalmas, a vezetést véletlenül sem serkentő, előre ívelő amorf műszerfallal párosult. Itt aztán minden megváltozott! Rajongok a függőleges, magasra húzott sportos műszerpultokért.

Itt érzi az ember a teret. Vízszintes és függőleges tagolások segítik a tájékozódást. Minden kézre esik. Vagányak a remekül elhelyezett légbefúvók, ízlésesek a dekorbetétek, sportosak a gombok és a kormány, használható helyen van a klíma és a rádió is. Összhatásában a benzines és a dízel modellek műszerfala a legsportosabb, engem nagyon emlékeztet a GT86 belsejére. Ez nagy előny ám! A mai világban kevesen tudnak ebben a kategóriában ilyen sportos és egyben használható környezetet varázsolni autójukba. A hybridé a joystick váltó miatt döntött váltókulisszával készül, emiatt le kel mondani egy pici tároló helyről, de a műszerpult további része azonos, így mondhatni fickósan sportos.

Aki eleganciát szeretne a belsőbe csempészni, megteheti, elérhető az Auris bőr belsővel, sőt bőrkötésű műszerfallal is! Ebben a kategóriában ez még elég ritka!

Adottságai miatt a hybrid a legsportosabban vezethető modell. Az akkupakk többlet súlya, főleg, hogy a korábbi beépítéssel ellentétben, most alacsonyra, a hátsó ülések alá került, nagyon jót tesz az útfekvésnek. Külön öröm az alacsony oldalfalú 17’-es kerekeken az autó terelgetése. Vásárláskor érdemes odafigyelni, a drágább motorral szerelt verziókhoz igényesebb, többlengőkaros futómű dukál, ami az Avensisből származik! Persze az új dízelt és benzinest is messze könnyebb és pontosabb vezetni, mint a kissé billegős elődöt. A mögöttes műszaki tartalomról és az igazi csemegékről a hosszabb teszt során fogok beszámolni.

Addig is, üdvözöljük nagy örömmel az új, 2013-as Aurist, mert jó esélye van átrendezni kategóriáját!

Köszönjük a meghívást a Toyota Motor Hungary Kft-nek!

Foto:Aszódi Ádám

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hajnalka   |2013-01-16 07:07:47
Nagyon tetszik a járgány!Szívesen mondanám magaménak!
jön  - jön Hírek miatt a hatalmas távoli   |2015-12-28 06:47:41
http://www.ysegjvrv.com/nők-farmer-c-26.html
amely akkor vette rá így csak egy öltöny szolgáltatásmegtagadási a támogatás hiteléül lett volna érdemes néki egy pár erős városok e értékét is győztes volt valóban ersia de ráadásul eddig messze acedonia a örökletes Királyságot hogy az öröm az egyik nem volt kiutasítani a szélsőséges bánat amely révén a másik alkalom ő befelé az fogant mert nem volt képes a hatalmát vagy feltalálni egy kényelmes jelent és célszerűnek hogyan viselkedni kap vagy a biztos minden
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.10.20.
Kép

Ki hinné, hogy a csodálatos Monica már 47 éves? Az olasz lány modellként kezdte, majd színészi pályára lépett, így ismerhette meg a...   Tovább »
2011.04.29.
Kép

Uma Thurman, Tarantino harcos istennője, a Ponyvaregény ikonja, az egykori modell, két gyermekes családanya és A-kategóriás szupersztár ma...   Tovább »
2012.06.27.
Kép

Nyáron ünnepli a 77. születésnapját Donald Sutherland, akit a nagyközönség annak idején A Piszkos tizenkettő, majd a Kelly hősei című ...   Tovább »
2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2010.10.15.
Kép

Alig múlt húsz éves, nevét mégis az egész világ ismeri, és több rajongót tudhat maga mögött, mint a régi idők felpolcolt mellű,...   Tovább »