Toyota Hiluxok az Antarktiszon Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: TMH   
2012. március 30. péntek, 10:40

Repülőgép-üzemanyaggal hódította meg a Hilux az Antarktiszt

- A történelem leghosszabb sarki expedíciója – hetvenezer kilométer négy hónap alatt

- Három Hilux állított fel világrekordot; mindegyik autó 9500 kilométert teljesített

- A járműveket a 4x4-es autók átalakítási specialistája, az izlandi Artic Trucks készítette  fel annak érdekében, hogy megbirkózzanak az extrém terepviszonyokkal és időjárási körülményekkel

- A Hilux legendás minőségének, tartósságának és megbízhatóságának bebizonyítása érdekében a háromliteres D-4D dízelmotort és a sebességváltót nem módosították

- A Land Cruiser 60. születésnapja alkalmából először látogatott a Déli-sarkra

  Új fejezetet nyitott a sarki expedíciók történetében a legendás Toyota Hilux, amelyről régóta köztudomású, hogy extrém feladatokkal is képes megbirkózni: 70 000 kilométert teljesített a világ leghidegebb és legbarátságtalanabb környezetében.

  Az Extreme World Races által szervezett sarkvidéki program lényege az volt, hogy a járművek kétszer szelték át a rideg kontinenst. Az új világrekordot három Hilux  állította föl, köztük két 6x6-os meghajtású változattal, amelyek egyenként 9500 kilométert teljesítettek. Az összesen majdnem 30 000 kilométeres teljes távolság a leghosszabb sarkvidéki expedíció, amelyre valaha sor került.

  2011. novemberétől 2012. februárjáig a csapat összesen tíz Toyota Hilux segítségével állított fel üzemanyag lerakatot és időjárás-figyelő állomást, valamint tudományos kutatásokhoz és egy síverseny megszervezéséhez is segítséget nyújtott.

  Az Antarktisz mostoha vezetési körülményeivel, a -50°C-os hideggel, a 3400 méteres magasságokkal és a világ legbrutálisabb vezetési viszonyaival megküzdő járműveket a 4x4-es autók átalakításával foglalkozó, izlandi Artic Trucks készítette fel. Beleértve a szükséges módosításokat, mint például, hogy daruval látták el az autókat a nehezebb felszerelések mozgatásának megkönnyítésére. Az extrém hidegre való tekintettel Jet A-1-es repülőgép-üzemanyagot alkalmaztak, amelyhez 280 literes üzemanyagtartályt (a 6x6-os változathoz pedig 800 literest) építettek be. Módosították a felfüggesztést és a hajtásláncot, kúszófokozattal és extra-nagy, de különlegesen alacsony, 2-3 psi nyomású kerekekkel (a hétköznapi Hiluxok guminyomása 29 psi) látták el az autókat. A különleges kerékmegoldásnak köszönhetően az abroncsok hozzávetőleg 17-szer nagyobb felületen érintkeztek a talajjal, mint hétköznapi társaik.

  A Hilux legendás minőségének, tartósságának és megbízhatóságának komoly elismerést jelent, hogy a háromliteres D-4D dízelmotor és a sebességváltó teljesen változatlan formájában is megfelelt az expedíció céljainak.

  A Hilux kiemelkedően jól teljesített, meghibásodás nélkül a 70 000 kilométeres kihívás során..

  A 135 országban kapható és a pick-up kategória legnépszerűbbjének számító Hilux ismét feszegette a határokat az extrém körülmények között megtett maratoni utazások terén.

  A Toyota Hilux sarkvidéki expedíciójáról készült videó hamarosan megtekinthető a Toyota Európa youtube-csatornáján: http://www.youtube.com/ToyotaEurope

  Addig is egy kis érdekesség:

  Dim lights Embed Embed this video on your site

  Hozzászólások
  Hozzáadás Keresés
  Hozzászólás
  Név:
  Email:
   
  Tárgy:
   
  Gépelje be a képen látható karaktereket.