Varázslatos fürdők Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. június 06. szerda, 00:00

A fürdőzés megnyugtat. Selymessé varázsolja a bőrt, és felfrissíti a testet. Néhány egyszerű praktikával ünnepi eseménnyé emelhetjük a megszokottnak vélt fürdési szokásainkat.


Az első, és egyben legfontosabb lépés az otthonunk állapota. Legyen körülöttünk rend és tisztaság - ez már megadja az este hangulatát. Mielőtt nekiállnánk a fürdőnk elkészítésének, nyissuk ki az ablakokat, és húzzunk friss ágyneműt. Amíg mi ellazulunk az illatos vízben, hűs levegővel telik meg a szoba, és hívogatón vár ránk az illatos ágyneművel vetett ágyunk.

A második lépés - készítsünk elő mindent, ami a fürdőzéshez kell: virágok, gyümölcsök, mécsesek, fürdőolajak, sók, illatos szappanok, pezsgőtabletták, puha törölközők, esetleg egy pohár finom bor, kellemes, lágy zene.


Most pedig jöjjenek a receptek:

Rózsafürdő - szerelmeseknek

Töltsük meg a kádat kellemesen meleg vízzel, cseppentsünk a vízbe néhány csepp levendula és rozmaring olajat. Ez után szórjuk a víz tetejére vörös, rózsaszín és narancsos színű rózsaszirmokat, annyit, hogy teljesen elfedjék a víztükröt. Gyújtsunk mécseseket, rakjuk velük körbe a kádat, és tegyünk fel valami kellemes, lágy muzsikát, amelynek hangja beszivárog a fürdőbe. Csináljunk félhomályt, csak a mécsesek fénye világítsa meg a helyiséget. 20-30 percet töltsünk a fürdővízben üldögélve, majd a kádból kilépve ne törölközzünk meg, épp csak itassuk fel a bőrünkről a nedvességet, és hagyjuk, hogy a maradék illatos vizet beszívják a pórusaink.


Citromfürdő - felfrissülésre vágyóknak

Töltsük meg a kádat kellemesen meleg, de ne túl forró vízzel, majd csavarjunk a vízbe legalább 3-4 megmosott citromot. További 10 citromot mossunk meg alaposan, majd karikázzuk fel, és a citromkarikákat szórjuk a vízbe. A citromfürdő nagyon illatos, hihetetlenül finom, frissítő hatású, amely nap közben is üdítően hat. A citrom illatossá, selymessé teszi a bőrt, és felfrissíti az embert.


Tejes-mézes fürdő - az extrém fürdőket kedvelőknek

Vegyünk elő egy mélyebb tálat, és öntsünk bele 1,5 liter tejet, és legalább 5-6 evőkanál mézet. Keverjük simára az egészet, majd apránként adjuk a fürdővizünkhöz. A tejes-mézes fürdőhöz jó meleg víz illik. Fürdőnket még jobban megvadíthatjuk, ha néhány csepp kókuszolajat adunk a keverékhez. A természetes illatanyagok egzotikus hangulatúvá varázsolják a vizet, amiben édes lesz az elmerülés - pláne, ha nem csupán magunknak szánjuk a kényeztetést.


Bőrápolás télen >>>

Divatos szappanok >>>

Szépségápolás várandósan >>>


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.