Veterán járművek találkozója Esztergomban Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Dr. Csáthy Márta - Kapus Krisztián   
2011. július 11. hétfő, 00:00

Az esztergomi túráról először a Budapest Classic Grand Prix vacsoráján hallottunk, Adamovich Erik és párja, Edina idézte fel az emlékeket. Ugyan egy nappal a soproni utazásunk előtt rendezték meg a túrát idén, mégis bevállaltuk.


Egyik kedvencünk, a w115-ös

Hűvös, szeles volt a reggel a bazilika alatti parkolóban, mégis egyre gyűltek a szép állapotú veterán járművek. Rögtön megakadt a szemem egy Danuvia motoron a szemközti sorban, hamarosan egy Pannónia TLT is érkezett.

M.: Egy ilyen gyönyörű TLT-nek én is nagyon örülnék

Áron örömmel falatozta a szervezőktől reggelire kapott pogácsát, miközben folyamatosan rohangált az autók közt. Dávid még az igazak álmát aludta a hátsó ülésen, én pedig már nagyon vártam, hogy elinduljon a „futam”, mert pulóver ide vagy oda, rendesen átfújt a szél.

K., a férj: A parkoló tele volt a legkülönbözőbb autókkal a hajdani vasfüggöny mindkét oldaláról. Különösen tetszett nekem, hogy nem csak a 311-es „púpos” Wartburg és P50-es Trabant fért bele a mezőnybe az egykori „béketáborból”, de 601-es Trabi, 120-as Skoda és jó öreg Zsiga is.

„Keletiek”

Volt itt érdekes átmenet, olyan DKW, melynek mostohatestvérét a másik, azóta eltűnt Németországban (NDK) IFA F9 néven gyártották. A „kapitalista” oldalról volt itt Merci, BMW-ék, Mg-k, Renault, Opel. Nekem személy szerint négy autó volt a kedvencem: a már említett „púpos” Wartburg, egy gyönyörű jobb kormányos Jaguár, egy 115-ös Merci (A rendezőséghez tartozott, ők voltak az utolsó állomáson, ahol egyébként a feladatott tökéletesen teljesítettük.), és egy a versenyben részt nem vett Steyer.

A parkolóban

M., a feleség: Rövid eligazítás után percenként indították a járműveket. Mi a 13-as rajtszámot kaptuk, szerencsére nem vagyunk babonásak. A hibapontokat egy papír, egykori suli-kellék centi segítségével tartották számon, a hibapontoknak megfelelően vágtak belőle az egyes állomásokon. Jó ötlet, kevesebb adminisztrációt igényel.

A feladatok jópofák voltak, egészen jól sikerült is megoldanunk őket. Igaz, a hoola-hopp tudományom kissé megkopott kisiskolás korom óta, és Krisztián is jobban odafigyelhetett volna a szerelős feladatnál, hogy bizony, a két gyújtógyertya nem azonos méretű, ergo nem is lehet őket egyforma szerszámmal kicsavarni.

A túra végén jót ebédeltünk az általunk benépesített parkolóhoz közel, a Szeminárium épületében. Férjem is, én is jó pár évet eltöltöttünk a magyar felsőoktatás ilyen-olyan intézményeiben, de a Szeminárium épülete valahogy egyik tanintézményünkre sem emlékeztetett. Szájtátva vonultunk végig a gyönyörű folyosókon, hogy lám, ilyen helyen is lehet tanulni. Az ebéd is meglepően gusztusos és finom volt, nem az a tipikus egyetemi/főiskolai menza. A hittudományt hallgatók talán nem is tudják, milyen szerencsések.

Áron a Szeminárium belső kertjében, egy szökőkút mellett, amiben -mit sem törődve a hűvös idővel- kis híján meg is fürdött

Az ebéd és az eredményhirdetés között rengeteg idő telt el, amit a bazilika környékének bejárásával igyekeztünk tartalmasan eltölteni, de még így is maradt kb. fél óra tengés-lengés a parkolóban. Végül aztán az eső is rákezdett, így a mezőny igyekezett fedett helyre vonulni. Ugyan a mi centink sem volt rövid, mégsem sikerült bekerülnünk az első háromba. Adamovich Erikék viszont besöpörték a harmadik helyezettnek járó plakettet, szeretettel gratulálunk nekik. Meg is érdemelték, annyi hungarocell-halat sikerült kifogniuk egy felfújható medencéből Visegrádon a zuhogó esőben, hogy az már-már pofátlanság…

Adamovich Erikék profin felszerelt –még a verseny előtti éjjel is tökéletesítették- rally járgánya /R5/

Steyer

Gratulálunk a szervezőknek és minden díjazottnak, reméljük, még találkozunk.

Büszkeségünk

Kántor András emléktúra >>>

Budapest Classic Grand Prix, 2011 >>>

IV. Közép-Tisza-Vidéki Veterán Jármű Találkozó és Kastélytúra >>>

Mercedes 230 E: Gyermekkorunk álomtaxija >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.