Gomb-csokrok Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ordódy Eszter   
2014. január 27. hétfő, 00:00

A virágok jó kedvre derítenek, és feldobják otthonunk hangulatát, hiszen azt sugallják: az élet épp olyan kerek, vidám és színes, mint ők, maguk.

A gomb-virágok készítése mindenkinek kitűnő kikapcsolódás lehet: egész kicsiknek, nagyobb gyerekeknek, anyukáknak és nagymamáknak is - össze is dolgozhatunk akár, remek program lesz, meglátják! A gomb virágok előnye, hogy egész évben színesek és szépek maradnak - kertben élő társaikkal szemben azonban ők nem hervadnak el, locsolni, permetezni sem kell őket, és sajnálunk sem kell, ha leszakajtottuk őket.

Virágaink akkor lesznek igazán szépek, ha sokféle, érdekes fazonú gombokból állítjuk össze. Különösen szépen mutatnak a cirmos, virág alakú gombok, de választhatunk kedvünk szerint modernebb fazonú gombokat is, vagy csillogó ezüstös-aranyos fényűeket is. Amennyiben nincs elég sokféle gombunk, vegyünk néhány kisebb ív (többféle színű) filc anyagot, és abból vágjunk ki korongokat, amelyeket majd a gombok közé teszünk.

Mire lesz szükségünk?

- sok-sok színes, különböző méretű gombra (1 virághoz 4-6 db kell)
(egy csokor kb. 40-60 gomb-virágból áll)
- zöld könnyen hajlítható virágkötöző drótra
- drótvágó csípőfogóra
- szükség esetén filcre
- ollóra
- színes szalagokra (a csokor aljára)
- hobbi ragasztóra
- Zöld selyem-viráglevelekre

alt

A munka menete


1.) Először is válogassuk szét a gombjainkat szín szerint, majd kedvünk szerint rakjunk össze 4-6 darabot, egymásra. Alul legyen a legnagyobb gomb, felette egy valamivel kisebb, arra jöjjön két közepes, majd legfölülre a legkisebb.

2.) A drótot vágjuk azonos hosszúságú darabokra, minden szál 2x olyan hosszú legyen, mint amekkorára a virág szárát szeretnénk hagyni.

3.) A drótszálat fűzzük át egyszerre az egymásra rakott gombok jobb oldali gomblyukán át, majd rögtön fűzzük át a baloldalin is, majd a legnagyobb gomb alatt sodorjuk össze a két drótszálat annyira, hogy azok "megtartsák" a virág (azaz a gomb) fejét. A két drótszálat szépen sodorjuk tovább, egészen az aljáig. Elkészült az első szál virágunk.

4.) A fent említett módon készítsünk el minden virágot. Akkor lesz igazán mutatós a csokrunk, ha ugyanazon színárnyalatú gombokból mindig másfajta szín-világú és mintájú virágokat készítünk.

5.) Ha minden virág elkészült, rendezzük csokorba őket, az aljukat fogjuk össze egy drótszállal, legalább 10 cm szélesen, majd szépen tekerjük körbe egy szaténszalaggal, amelyet a végén hobbiragasztóval rögzíthetünk.

Nagy élmény egy ilyen szép csokor összeállítása, amelyet megtarthatunk, mint meseszép lakásdekorációt, de el is ajándékozhatjuk azoknak, akiket a legjobban szeretünk.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.