Vízálló sminkek Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ordódy Eszter   
2012. június 19. kedd, 00:00

Ma már szinte minden létező sminktermékből találunk vízállót: rúzsok, szemfestékek, alapozók és spirálok várják, hogy magunkkal vigyük őket a strandra. Bánjunk azonban velük csínján - az erős színeket tartogassuk estére, nap közben pedig válasszuk a természetes hatású kozmetikumokat!


A legtöbb nő, aki megszokta, hogy egész évben sminket használ, az igazi nyár beköszöntével - főként a strandszezonban -, kicsit bajba kerül. A nyári napsugarak fényében ugyanis ordít az a smink, ami a csípős, téli hidegben, vagy az irodában jól mutat. A melegben könnyebben elkenődik a legmasszívabb szemfesték is, az alapozó alatt pedig hamar megizzad a bőr. Mit tehetünk hát ilyen esetekben?


Az arc ápolása - hőségben

A legfontosabb, hogy amikor csak tehetjük, friss, hideg vízzel mossunk arcot, és hetente legalább 1-2 alkalommal használjunk bőrradírt. Ez felfrissíti az arcbőrt, és a vérkeringésre is optimálisan hat. A napsütötte bőr élénkké és üdévé válik.

Az alapozó használata nyáron, nap közben nem a legjobb, mivel nagyon mattá teszi az arcot, ráadásul a hőségben nem tud lélegezni a bőr. Alkalmazzunk inkább színezett hidratáló krémet: ez vízzel tölti meg az arcbőrt, eltünteti az apróbb bőrhibákat, és mivel a legtöbb ilyen krém fényvédőt is tartalmaz, valamelyest véd a káros sugarak ellen. Vízparton - illetve, amikor csak tehetjük -, viseljünk kalapot és napszemüveget.


Igéző szemek, vízálló festékek

A legtöbb nő nagyon ódzkodik smink nélkül mutatkozni a strandon. Az erősen sminkelt bikinis nők látványa igéző, de csak a magazinokban. A napon ugyanis foltosra sütheti a sminkelt bőrt a nap, amit aztán évekbe telhet elmulasztani. Amennyiben mindenáron sminkelni szeretnénk, használjunk egy leheletnyi sötétbarna vagy fekete vízálló szemhéj tust és spirált. Ezzel viszonylag látványos, mégis természetes hatást érhetünk el. A szemhéj színezését hagyjuk meg estére.


Csókos szájak

A szájunkra legjobb, ha csak egy kevés szájfényt használunk. Ha hangsúlyosabb szájat szeretnénk festeni, világos (a száj természetes színéhez leginkább hasonlító árnyalatú) kontúrceruzával rajzoljuk körbe a szánk vonalát, majd befelé haladva satírozzuk el, hogy ne látszódjon sehol sem éles kontúr. Erre vigyünk fel egy kevés napvédő ajakbalzsamot, vagy színtelen, selyemfényű szájfényt.


A nyári sminkelési trükkök mellett azonban ne feledkezzünk el a megfelelő bőrápolásról és a védelemről sem! A napozás manapság veszélyes, ezért mindig használjunk erős fényvédő krémet, és erős napsütésben (10 és 17 óra között) ne menjünk a tűző napra! Napozni kora reggel és késő délután is lehet, amikor a nap már nem perzsel, hanem kellemesen simogatja a bőrt.

A hatékony kézápolás titkai >>>

Mi legyen a gardróbunkban? >>>

Varázslatos fürdők >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.